5 tips om je webshop gebruiksvriendelijker te maken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips om je webshop gebruiksvriendelijker te maken

Stilstand is achteruitgang. Dit gezegde is op veel zaken in het leven van toepassing, zoals het runnen van een webshop. Als je je eigen webshop hebt, moet je deze webshop continu verbeteren. Net zoals dat je eigenlijk voortdurend met ontwikkeling van je producten bezig zou moeten zijn.

Bij het optimaliseren van je webshop zou je je pijlen op gebruiksvriendelijkheid moeten richten, aldus de experts van Hypershop. Elke website zou gebruiksvriendelijk moeten zijn, maar lang niet alle websites zijn dit in de praktijk. Met onderstaande tips maak je je eigen webshop een stuk gebruiksvriendelijker.

Zorg voor een overzichtelijke homepage

De homepage is veelal de eerste pagina die door de bezoeker gezien wordt. Het is dan ook van belang om deze pagina te optimaliseren; een goede eerste indruk is belangrijk.

Dit doe je onder meer door voor een overzichtelijke homepage te zorgen. Zorg ervoor dat de homepage direct laat zien wat voor producten er in de webshop te koop zijn. En zorg er ook voor dat de homepage uitstraalt dat het makkelijk is om te ‘navigeren’ op je webshop. Zodra je dit voor elkaar krijgt, zijn veel bezoekers daadwerkelijk geneigd om vervolgstappen op je webshop te zetten.

Bijkomende tip: zorg voor een duidelijke interne linkstructuur. Deze linkstructuur is goed voor Google, maar is minstens net zo belangrijk voor je bezoekers. Je bezoekers weten daarmee precies waar ze op je website zijn. En hoe ze op je website kunnen navigeren.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Zorg voor een prettige user-flow

Het is onwijs belangrijk dat je webshop een fijne user-flow heeft. Als je dat voor elkaar krijgt, zijn je bezoekers snel in staat om de gewenste content te vinden. En hiermee zorg je er ook voor dat de gebruikers de content vinden waar ze specifiek naar op zoek zijn.

Om een prettige user-flow te verkrijgen, zou je onder meer met A/B testen aan de slag moeten gaan. Je zou tal van analyses uit moeten voeren, aangezien een prettige user-flow uit tal van sub componenten bestaat.

Zorg voor een fijne look & feel van de webshop

De gemiddelde internet gebruiker is behoorlijk kritisch. Vanwege de kritische houding is het onwijs belangrijk dat je voor een fijne look & feel van de webshop zorgt. Zodra de bezoeker op je webshop uitkomt, moet hij/zij een goed gevoel bij je webshop krijgen.

Dit doe je onder meer door voor een betrouwbare website te zorgen. En wil je graag met e-commerce SEO aan de slag gaan? Dan zou je ook je SEO en online marketing hier op af moeten stemmen.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Zorg voor een hoge snelheid

Elke website moet tegenwoordig razendsnel zijn. Is je webshop net iets te lang aan het laden? Dan klikken de meeste internetgebruikers je webshop direct weg. Wachten hoort namelijk niet op het internet, aldus de kritische internetgebruikers.

Het is hierbij van belang dat je beide webshops erg snel zijn; de normale versie én de mobiele versie. Zeker op een smartphone of tablet is het heel wenselijk dat de webshop zo snel mogelijk laadt.

Huur een specialist in

Lukt het je zelf niet om je webshop gebruiksvriendelijker te maken? Dan is het aan te raden om een specialist in te huren. Sowieso is dit iets dat door de beste webshop eigenaren al gedaan wordt; een specialist laat je webshop écht groeien!

Het team van Hypershop is gespecialiseerd in Magento 2 webshops. Mocht je een Magento 2 webshop hebben, kun je volledig vertrouwen op de experts van Hypershop. Zij zorgen ervoor dat je webshop al snel een heel stuk gebruiksvriendelijker is. Hierbij ligt de focus op bovenstaande punten, maar ook op bijvoorbeeld de layout shifts, de schaalbaarheid, de consistentie, de interactie van elementen en de algehele context waarin de webshop aan de gebruiker voorgeschoteld wordt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.