5 tips om je personal branding te verbeteren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips om je personal branding te verbeteren

Ondernemers kunnen er niet om heen, personal branding is belangrijker dan ooit. Je wil dat jouw bedrijf gezien wordt, dat het publiek weet waar je onderneming voor staat en dat ze jouw als ondernemer kennen voor wie je bent. Een goede personal branding en een professionele fotograaf helpen je deze zaken te verwezenlijken, met groei en bekendheid van je onderneming als uiteindelijk doel. We geven je alvast 5 tips mee die je hierbij vast en zeker zullen helpen.

Kom persoonlijk en oprecht over

Het doel is natuurlijk om de naamsbekendheid van jouw onderneming of merk te vergroten, maar enkel en alleen met zakelijke informatie zal je hier niet optimaal in slagen. Mensen zijn nu eenmaal eerder geneigd met iemand in zee te gaan waar ze vertrouwen in stellen. Dat vertrouwen wek je op door ook persoonlijke zaken met je publiek te delen, al bepaal je natuurlijk zelf hoe ver je hierin wil gaan. Een foto door een professionele fotograaf die je laat zien zoals je echt bent, draagt hier ook aan bij.

Bepaal wat jou en je onderneming uniek maakt

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Een eigenschap die jou of je onderneming onderscheidt van alle andere moet zeker en vast in de verf gezet worden omdat het voor klanten echt wel een verschil uitmaakt. Je hoeft het nog niet eens ver te zoeken. Kan je niet direct zelf iets bedenken, vraag dan gerust raad aan je netwerk, wat vinden zij speciaal aan jou en je bedrijf dat ze ergens anders niet vinden.

Kies je doelgroep

Het bepalen van een doelgroep is voor veel ondernemers een moeilijke opgave omdat ze net een heel breed publiek willen aanspreken. Het gevolg is dat de boodschap dan zo algemeen wordt, dat ze niemand in het bijzonder aanspreekt en dat jouw onderneming ook niet de aandacht krijgt die het verdient. Focussen op een bepaald type klant zal de drempel voor die klant kleiner maken omdat hij zich aangesproken voelt.

Wees consistent

Personal branding stopt niet eenmaal je alles op punt gezet hebt, het komt erop aan consistent de aandacht van je publiek te blijven trekken. Nieuwe content, verrassende weetjes, nieuwsfeiten, het helpt allemaal om je doelgroep aangetrokken te houden en te blijven boeien. Een professionele fotograaf helpt je om relevante informatie om te zetten in aantrekkelijke en creatieve content.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Kom professioneel over

Het is goed om een persoonlijke band te creëren met je doelpubliek, maar dit staat een professioneel overkomen niet in de weg, al klinkt het misschien tegenstrijdig. Een profielfoto door een professionele fotograaf bijvoorbeeld zorgt voor een professionele look die je netwerk vertrouwen zal geven. Let hierbij op je houding, je kledij en de omgeving, al zal je fotograaf je hier ook wel de nodige tips voor geven.

Een goede brandingcoach en fotograaf maken een wereld van verschil

Heb je zelf niet erg veel kennis over personal branding, heb je geen idee hoe je hieraan moet beginnen of ontbreekt het je aan de nodige tijd om hier vaak mee bezig te zijn, dan kan je een brandingcoach en fotograaf onder de arm nemen. Waar de ene voor een perfecte inhoud zorgt, zal de andere dit afwerken met de perfecte foto's, een ideale combinatie om te scoren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.