Wie gaat het EK winnen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wie gaat het EK winnen?

Wie gaat dit keer het EK winnen? In dit artikel zetten we de tien grootste titelkandidaten voor je op een rij! Wie is volgens jou de grote favoriet voor de winst?

Het EK voetbal 2021 gaat bijna van start! Vanaf vrijdag 11 juni strijden 24 Europese landen om de titel. Uiteraard kan elk land kampioen van Europa worden, maar sommige landen heb net wat meer kans op de winst dan andere landen. Dit zijn de tien landen die het meeste kans maken om het EK te winnen:

10. Kroatië

Als de winnaar van het EK uit Zuidoost-Europa komt, dan is de kans groot dat dit Kroatië is. Dat is tenminste de inschatting van alle wedkantoren, die Kroatië op de tiende plek plaatsen in de top 10 grootste kanshebbers om het EK te winnen. Kroatië moet daarvoor eerst Groep D overleven, door genoeg punten te pakken tegen Engeland, Tsjechië en Schotland. De verwachting is dat Kroatië – met enig gemak – tweede wordt in deze groep. Winst op het EK door Kroatië zou de eerste grote voetbalprijs voor het land betekenen.

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

9. Denemarken

De wedkantoren schatten in dat Denemarken van alle Scandinavische landen het meeste kans maakt om het EK te winnen. Denemarken staat op de negende plek en is het enige land uit Scandinavië in deze top 10. Om het EK te winnen moet Denemarken eerst groep B doorkomen, hierin nemen de Denen het op tegen België, Rusland en Finland. Denemarken wordt naar verwachting tweede in deze groep.

Denemarken

8. Nederland

Goed nieuws voor Oranjefans. Het Nederlands elftal maakt volgens de wedkantoren ook een aanzienlijke kans om het EK te winnen. We staan weliswaar niet tussen de grootste titelfavorieten, maar een plek in de top 10 grootste kanshebbers is toch een kleine opsteker. De wedkantoren verwachten dat we weinig moeite zullen hebben met Groep C, waarin Oranje – als het goed is – eerste moet worden met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië als tegenstanders.

Bekijk ook:
EK voetbal 1988 Quiz

7. Italië

Gaat Italië het EK winnen? Volgens de bookmakers maakt het land een goede kans! Het land staat momenteel op de zevende plek in de top 10 grootste kanshebbers. Italië is ingedeeld in Groep A en speelt straks de allereerste EK wedstrijd. De verwachting is dat Italië deze groep goed doorkomt, en groepswinnaar wordt. De andere landen in Groep A zijn Zwitserland, Turkije en Wales.

Rome

6. Spanje

Spanje won in 2010 het WK in Zuid-Afrika (dat zullen we helaas nooit vergeten en in 2012 was het ook al de winnaar van het EK in Oekraïne en Polen. De toernooien daarna verliepen echter veel minder goed en de Spanjaarden smakken ondertussen naar nieuw succes. De wedkantoren denken dat ze dit jaar een goede kans maken, want ze worden nu op de zesde plek ingedeeld in de top 10 grootste kanshebbers. Spanje moet daarvoor eerst Groep E overleven, daar strijdt het land tegen Polen, Zweden en Slowakije. De verwachting is echter dat dat geen groot probleem gaat vormen en dat Spanje met gemak groepswinnaar wordt.

Bekijk ook:
Dit is de selectie van Oranje voor het EK 2021

5. Portugal

Vijf jaar gelden won Portugal het Europees Kampioenschap en het is niet ondenkbaar dat het land dat trucje dit jaar weer herhaald. De wedkantoren plaatsen Portugal op de vijfde plaats van grootste kanshebbers en dus kan Cristiano Ronaldo straks misschien wel weer de beker omhooghouden. Het EK winnen wordt voor Portugal wel een flinke uitdaging, want eerst moet het land het opnemen tegen Frankrijk, Duitsland en Hongarije in Groep F. Naar verwachting wordt Portugal slechts derde in deze groep, maar ook dat kan genoeg zijn voor een plek in de achtste finale.

Portugal

4. Duitsland

Jong Duitsland werd eerder deze maand al kampioen van Europa en wie weet doen het volwassen elftal dat straks wel na. De Duitsers worden op de vierde plaats ingedeeld door de wedkantoren in de top 10 grootste kanshebbers en zijn daarmee een van de grote favorieten. Duitsland moet daarvoor eerst de “Groep des Doods” overleven, want het land is ingedeeld in Groep F samen met Frankrijk, Portugal en Hongarije. Duitsland wordt naar verwachting tweede in de groep, maar zeker deze groep is lastig te voorspellen…

Bekijk ook:
Top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands

3. België

Niet alleen onze oosterburen maken een goede kans om het EK te winnen, ook onze zuiderburen kunnen zo maar ervandoor gaan met de winst. De Belgen staan volgens de bookmakers namelijk op de derde plek in de top 10 met grootste kanshebbers voor winst op het EK. Om zo ver te komen moet België eerst afrekenen met Groep B, daarin nemen de Belgen het op tegen Denemarken, Rusland en Finland. Naar verwachting moet dat wel lukken en wordt België eerste in de groep. Mocht België het EK winnen, dan is dit de eerste grote voetbalprijs voor het land. België won namelijk nog nooit een EK of WK.

België

2. Engeland

Van een groot voetballand zoals Engeland verwacht je meerdere EK en WK titels, maar de Britten zijn nog nooit Europees kampioen geworden. Wel won het land in 1966 het WK, maar dat is al weer jaren en jaren geleden. Daar kan dit jaar een mooie prijs bijkomen, want volgens de bookmakers maakt Engeland een goede kans om het EK te winnen. Engeland staat nu namelijk op de tweede plek in de top 10 met grootste kanshebbers. Engeland moet daarmee eerst Groep D zien te overleven. In Groep D nemen ze het op tegen Kroatië, Tsjechië en Schotland. Volgens de verwachtingen wordt Engeland met enig gemak groepswinnaar.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

1. Frankrijk

In 2018 won Frankrijk het EK in Rusland en dit jaar zijn de Fransen ook de grote favoriet om het EK te winnen. De bookmakers hebben Frankrijk al lang op de eerste plek staan in de top 10 grootste kanshebbers voor winst op het EK, en dat zal waarschijnlijk niet snel meer veranderen. Frankrijk moet daarvoor wel meteen aan de bak, want in Groep F nemen ze het op tegen Duitsland, Portugal en Hongarije. Winst in Groep F zou meteen een duidelijk signaal geven over wat Frankrijk op het EK komt doen: winnen.

Parijs

Wie gaat het EK winnen?

Frankrijk, Engeland, België, Duitsland, Portugal, Spanje, Italië, Nederland, Denemarken en Kroatië zijn dus de grootste kanshebbers voor winst op het EK. Maar, wie gaat het EK volgens jou winnen? Deel je vermoedens door hieronder een reactie achter te laten. Wij zijn benieuwd!

Bekijk ook:
Top 10 grootste voetbalstadions van Europa

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.