Dit zijn zeer kansrijke beroepen in 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn zeer kansrijke beroepen in 2022

Ben je op zoek naar een baan? Dan hebben we goed nieuws, want op dit moment staan er enorm veel vacatures open in Nederland. Bijna in elke sector zijn ze dringend opzoek naar nieuwe krachten, maar in sommige bedrijfstakken is de vraag echt enorm. In dit artikel zetten we de meest gevraagde en kansrijke beroepen van dit moment voor je op een rij!

  • Volgens het CBS waren er eind vorig jaar 126 open vacatures per 100 werklozen.
  • Volgens het UWV was meer dan de helft van de vacatures van vorig jaar lastig te vervullen.
  • Volgens uitzendbureau Randstad zijn er nu meer kansrijke beroepen dan ooit te voren.
  • Kortom; er is genoeg werk te vinden, maar waar?

ICT

Een zeer kansrijke sector in 2022 – maar eigenlijk altijd wel – is de ICT. Structureel zijn er namelijk altijd veel ICT beroepen te vinden. Zo staan er op dit moment bijvoorbeeld heel wat Front End Developer Vacatures open. Maar, daarnaast kan je – met de juiste ervaring – ook snel aan de slag in de cyber security, als beheerder, analist, data specialist of programmeur. Als je kennis hebt van Python, Java, Cloud, etc, dan ben je een gewilde kracht.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Dit zijn zeer kansrijke beroepen in 2022 15

Onderwijs

In het onderwijs zijn ze momenteel ook dringend opzoek naar nieuwe leerkrachten. Al verschilt het wel per vak. Zo kan je nu makkelijk een baan vinden als je wiskunde, natuurkunde, scheikunde of Nederlands wilt geven. Ook leraren voor het basisonderwijs zijn nu erg gewild.

Bouw

In de bouw staan ze nu ook te springen om nieuw personeel. Vorig jaar was bijna driekwart van de vacatures in deze sector zeer lastig in te vullen en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Er zijn allerlei beroepen in deze sector die nu heel kansrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan timmermannen, maar ook elektriciens en loodgieters zijn nu erg in trek.

Technische industrie

In de technische industrie is het beeld niet anders. Ook daar zijn ze opzoek naar mensen met een technische achtergrond, alleen zijn die nu bijna niet te vinden. Zo is er bijvoorbeeld personeel nodig om machines te bedienen en te onderhouden.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Dit zijn zeer kansrijke beroepen in 2022 16

Human Resources

Bij een krappe arbeidsmarkt is het niet gek dat men ook opzoek is naar HR specialisten. Deze mensen houden zich namelijk bezig met het personeelsbeleid en als dat goed gaat, zie je minder personeel (ongewild) vertrekken en worden snel de juiste mensen weer aangetrokken. Er is op dit moment dus genoeg werk te doen voor de mensen van HR.

Verduurzaming

Beroepen die helpen met het verduurzamen van de samenleving zullen ook niet snel verdwijnen. Zo worden bijvoorbeeld steeds meer huizen aangepast om duurzamer te zijn, bijvoorbeeld met zonne-energie en betere isolatie. En ja, daar heb je dus onder meer monteurs voor nodig. Daarnaast wil het nieuwe kabinet de komende 10 jaar ongeveer 35 miljard investeren in een Klimaat- en  Transitiefonds en dat gaat ongetwijfeld nog meer banen opleveren.

Psychologen

Door de coronacrisis hebben veel Nederlanders een flinke mentale klap gekregen en veel van die mensen zoeken daarom hulp bij een psycholoog. Zo zal er de komende tijd een grote vraag zijn naar de GZ-psychologen en andere psychologen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.