YouTuber lokt veel haaien met gevaar voor eigen leven

0 Shares

YouTuber Mark Rober was nieuwsgierig hoe je het beste haaien kon lokken: met vissenbloed of met mensenbloed. Dat besloot hij te onderzoeken. En dat zou op een veilige manier kunnen, maar dan krijg je waarschijnlijk niet genoeg views moet hij gedacht hebben. Dus bedacht hij om zelf tussen het lokmiddel te gaan zwemmen, en dat is niet echt ongevaarlijk.

Rober besloot om eerst eens te testen wat nou het beste middel was om haaien te lokken; vissenbloed of mensenbloed. Als we alle haaienfilms mogen geloven, zoals Jaws, dan worden haaien helemaal wild als er een druppeltje mensenbloed in het water valt. Volgens het experiment valt dat allemaal reuze mee. Al gebruiken ze uiteindelijk koeienbloed in plaats van mensenbloed, dus helemaal zeker weten doen we dat niet (al zeggen experts dat er weinig geurverschil is tussen die twee). Maar wat blijkt: vissenbloed trekt veel meer haaien dan koeien/mensenbloed.

Dan kan je als normaal mens denken: mooi, weten we dat ook weer, experiment geslaagd. Maar daar dacht Rober dus anders over. Hij besluit om te gaan duiken met een menselijke kooi, om vervolgens allemaal vissenbloed om zich heen te verspreiden. En dat is nou niet het meest slimste plan wat je kan bedenken. Al gauw komen er allemaal haaien op hem af, en die hebben wel zin in een menselijke snack met een visdressing gekregen. De kooi is ook iets minder veilig dan gedacht, maar – spoiler alert – alles loopt gelukkig goed af. Het levert wel bijzondere beelden op, dus de video is zeker het kijken waard!

Gratis advies: probeer dit zelf niet uit.

Bekijk ook:
De populairste Nederlandse YouTubers van dit moment

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.