Video: Man slaat Franse president Macron in gezicht 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Man slaat Franse president Macron in gezicht

De Franse president Macron is dinsdag in zijn gezicht geslagen. Macron was op bezoek in het zuidoosten van Frankrijk en dacht supporters te ontmoeten. De Franse president benadert de man vriendelijk, maar die is daar duidelijk niet van gediend. De man slaat Macron met een vlakke hand in het gezicht. De beelden zijn in de bovenstaande video te zien.

De Franse president Macron is momenteel bezig met een rondreis door Frankrijk. Hij bezoekt verschillende plaatsen in het land om zo een goed beeld te krijgen van de huidige stand van zaken. Net voor het incident had Macron een school bezocht. De Franse president stond op het punt om de locatie te verlaten, maar besloot toch nog om even de toeschouwers te begroeten. Dat had hij beter niet kunnen doen, want enkele seconden later werd hij beloond met een klap in zijn gezicht.

In de video is te horen hoe de belager “a bas la Macronie roept”, wat je ongeveer kan vertalen als; weg met het beleid van Macron. Duidelijk is het geen supporter van de Franse president, maar kennelijk moest hij dat met geweld uitdrukken. Dat is een vorm van meningsuiting die niet wordt gewaardeerd en de man is daarna gearresteerd.

De belager van Macron zal geen invloed hebben op de Franse politiek, maar één ding heeft hij in ieder geval bereikt: faam op social media. De beelden van de video waarin hij de Franse president slaat zijn namelijk viral gegaan. Op Twitter, YouTube en andere websites en social media zijn de beelden al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Dat is pas een grote hit.

Bekijk ook:
Poll: Welke partijen moeten formatiegesprekken gaan voeren?

Macron: “Ik ga door!”

Macron was duidelijk niet onder de indruk van de klap in zijn gezicht. De Franse president liet al gauw van zich horen en stelde in orde te zijn. Daarnaast gaf hij in een interview aan gewoon door te gaan. Ook gaat zijn rondreis door Frankrijk gewoon verder volgens planning.

Op social media liet Macron ook van zich horen. Zo deelde het Twitteraccount van Macron meerdere beelden van zijn bezoek op dinsdag. De klap in zijn gezicht is daar niet gedeeld, maar wel is te zien hoe de president tientallen toeschouwers ontmoet zonder rare incidenten. De boodschap is duidelijk: zo hoort het dus te gaan én het kan gewoon wel.

De onderstaande tweet deelde de Macron dinsdagavond:

Steun voor Macron

Als leider van een land word je vaak aangevallen door de oppositie, maar vandaag kreeg Macron de steun uit zowel de linkse als rechtste hoek van de Franse politiek. De oppositie was het er over eens: je mag het dan wel oneens zijn met de politieke idealen van Macron, dat uit je niet op deze manier. Zelfs zijn grootste tegenstander Marine Le Pen – leider van de partij Rassemblement National – uitte tijdens een televisieinterview haar steun voor de Franse President. Voor een dinsdagmiddag was de Franse politiek dus eensgezind.

Bekijk hieronder een clip van het interview met Le Pen:

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.