Coronaregels zijn niet langer te handhaven 13
Coronaregels zijn niet langer te handhaven
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronaregels zijn niet langer te handhaven

Mensen die elkaar weer kussen, overvolle terrassen en horeca klanten die geen afstand meer tot elkaar houden. Het leek weer “het oude normaal” op veel plekken. Corona is nog niet verslagen maar mensen lijken steeds lakser te worden in het naleven van de Corona regels. En dat is begrijpelijk.

Horeca-eigenaren zeggen niet langer te kunnen handhaven en ook de politie is milder geworden in het beboeten van mensen die de regels niet naleven. Een horecaondernemer zegt: “je ziet dat mensen het zat zijn met de regels en zich er niet meer aan houden. Het is voor het personeel ook geen doen. Je waarschuwt de klanten en als je je omdraait gebeurt het gewoon weer”.

Mondkapjes worden minder gedragen

Het oude normaal lijkt op steeds meer plaatsen terug te komen. Dit is gebeurd na de versoepelingen. Overal zie je overvolle terrassen, te veel mensen aan een tafeltje, en er wordt ook geen afstand meer gehouden. In de winkelstraten dragen steeds minder mensen een mondkapje. Ook in de winkelcentra wordt het steeds drukker en houden veel mensen geen afstand meer. Wel is het mondkapje in een overdekt winkelcentrum nog steeds verplicht.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

De politie handhaaft alleen nog als er zich excessen voordoen. Het blijft verplicht een mondkapje te dragen. Doet men dit niet op de juiste manier, of heeft men het mondkapje zelfs helemaal niet op, dan krijg je gewoon een boete. Minister de Jonge zegt begrip te hebben voor het gedrag van de mensen. Hij vindt het echter wel verstandig de regels voorlopig nog na te leven. Volgens hem kunnen we pas alle regels loslaten als iedereen gevaccineerd is.

Mensen zijn er echt klaar mee

Het is ook begrijpelijk dat mensen zich steeds minder aantrekken van de regels. We hebben lange tijd in flinke beperkingen moeten leven. Daarna hadden we een koud voorjaar en moesten we lang wachten op wat warmere temperaturen. Nu de zon schijnt lijkt iedereen weer tot leven te komen en wil men weer genieten. Mensen zijn er gewoon echt klaar mee.

Het oude normaal komt gedeeltelijk weer terug. Je ziet steeds meer mensen weer handen schudden en soms zelfs elkaar kussen en knuffelen. Zal het handen schudden en kussen als vanouds straks weer helemaal terugkeren? De kans lijkt groot dat mensen toch wat selectiever zullen zijn bij wie ze het wel doen en bij wie niet.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.