Hoeveel DNA delen we met bananen, kakkerlakken en apen?

0 Shares

Wist je dat het menselijk DNA voor een groot deel gelijk is aan het DNA van bananen, kakkerlakken en apen? Wil je weten hoeveel DNA we met andere dieren en dingen delen? Dan moet je snel de onderstaande video kijken!

In deze video van WatchData zie je hoeveel DNA we delen met andere dieren en dingen op aarde:

Hoeveel DNA delen we met een banaan?

Wist je dat we ongeveer voor 60 procent genetisch identiek zijn aan bananen? Denk daar nog maar eens over na als je een gele rakker eet, wat je zou het zo maar je halfbroertje kunnen noemen!

Daarnaast lijken we ook op andere etenswaren. Zo delen we ook ongeveer 40 procent van ons DNA met appels en 45 procent van ons DNA met sla. Ook komen mensen op genetisch gebied heel wat overeen met paddenstoelen, komkommers en bomen. Dus zeg het maar, op welk stukje fruit of groente lijk jij het meeste?

Bekijk ook:
Smaaktest: Wat is je favoriete fruit?

Hoeveel DNA delen we met apen?

Dat mensen veel DNA delen met apen is waarschijnlijk geen nieuwtje meer voor je. Maar, wist je dat ons DNA ongeveer voor 99 procent gelijk is aan de apen? Dat is best veel en zo zie je maar dat een paar procentjes verschil toch heel wat uitmaakt!

Hoeveel DNA delen we met andere dieren?

Wie liever niet een aap genoemd wil worden kan gerust ademhalen. We delen namelijk ook heel wat DNA met andere dieren uit het dierenrijk. Misschien voel je wel meer gelijkenis met varkens? Ons DNA is namelijk voor ongeveer 98 procent gelijk aan de roze beestjes. Dat scheelt dus slechts 2 procent en dat is dus het verschil tussen zelf een rollade worden of de rollade eten!

Ons DNA lijkt dus heel wat op dat van varkens, maar wist je dat ons DNA ook verdacht veel lijkt op dat van een kakkerlak. Deze beestjes bestaan al veel langer dan wij mensen doen en ons DNA is ongeveer voor 35 procent hetzelfde.

Nu we het toch over dinosauriërs hebben, ook daar delen we DNA mee. Mensen zijn namelijk voor ongeveer 37 procent genetisch identiek aan de T-Rex. Als je weer een vreetbui hebt kan je dus altijd nog zeggen dat de dino in je wakker is geworden!

Bekijk ook:
Dit zijn de gevaarlijkste dieren ter wereld

We delen ook heel wat DNA met de wat stoerdere dieren. Zo zijn we ongeveer voor 85 procent gelijk aan leeuwen en en met een DNA gelijkenis van 96 procent met tijgers mag je dus best claimen dat je een wild beest bent.

De olifant staat ook tussen het lijstje met dieren waarmee we veel DNA delen. Mensen zijn namelijk voor ongeveer 89 procent gelijk aan olifanten. Bij mannen zou je dat misschien wel kunnen zien aan de slurf.

We delen als laatste ook veel DNA met honden, namelijk zo’n 94 procent. Mensen lijken met een genetische overeenkomst van 90 procent weer net iets minder op katten.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

640
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.