Chinese rover stuurt eerste foto van Mars 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Chinese rover stuurt eerste foto van Mars

De Chinese rover heeft voor het eerst foto's van Mars gestuurd. De Chinese ruimtevaartorganisatie zette de foto's vandaag online. In de bovenstaande video staan de foto's en kan je tevens een animatie van de landing zien.

De Chinese rover – genaamd Zhurong – staat sinds deze zaterdag op Mars en laat nu ook van zich horen. Zhurong stuurde vandaag namelijk twee foto's van de omgeving. Op de eerste foto is de achterkant van de rover te zien, met de rode grond van Mars op de achtergrond. En de tweede foto is gemaakt aan de voorkant van de rover. Daarop zijn ook rails te zien. De Chinese Marsrover staat namelijk nu nog een stukje van de grond, op een landingsinstallatie. Aanstaande vrijdag zal de rover van het platform rijden, en daarvoor zijn de rails nodig. Zhurong gaat vervolgens onderzoek op de planeet doen. De rover zal onder meer op zoek gaan naar sporen van leven.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over Mars

Perseverance

Zhurong is niet de enige rover op Mars. Eerder dit jaar landde namelijk ook de Perserverance rover van NASA op de planeet. De rovers zijn relatief dichtbij elkaar, maar nog steeds zit er iets minder dan 2 duizend kilometer tussen de voertuigen.

Naast Amerika en China lukte het ook Rusland ooit om een rover op Mars te landden. In 1971 kwam de “Mars 3” aan op de rode planeet. Tijdens de landing kwam de rover echter terecht in een gigantische stofstorm. De rover wist weliswaar succesvol te landden en nog even contact te maken met de aarde, maar na amper twee minuten zweeg Mars 3 voorgoed. De rover wist in die tijd nog wel de aller eerste foto ooit van het Marsoppervlak naar onze planeet te sturen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.