Chinees themapark bouwt de Titanic na 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Chinees themapark bouwt de Titanic na

De Titanic mag dan wel gezonken zijn, straks kunnen mensen toch weer een bezoekje brengen aan de beroemde boot. Een Chinees themapark bouwt momenteel namelijk de Titanic na. In de bovenstaande video kan je de bouw van de boot aanschouwen. Wat vind jij van de replica?

De bouw van de nieuwe Titanic begon in 2016 en de boot wordt – als het allemaal goed gaat – aan het eind van het jaar opgeleverd. Bezoekers kunnen dan een echte Titanic ervaring verwachten, want de boot – die de Onzinkbare Titanic gaat heten – is een precieze replica van het origineel. Gelukkig hoeven passagiers zich geen zorgen te maken over eventuele ijsbergen, want de boot blijft altijd aan de pier staan.

De bouw van de replica heeft flink wat geld gekost. Investeerders betaalden namelijk meer dan 150 miljoen dollar om de Titanic na te bouwen. Toch verwachten ze dat geld snel terug te verdienen. Volgens prognoses zou de replica namelijk zo'n 2 – 5 miljoen bezoekers per jaar trekken. En als je die allemaal laat betalen, dan stroomt er snel geld in de kassa.

Bekijk ook:
Moeder ontdekt dat de bruid van haar zoon haar dochter is die ze jaren geleden was verloren

Titanic

De originele Titanic ging op 10 april 1912 voor het eerst op reis. De boot verliet toen de haven van Southampton om naar New York te varen. Vier dagen later sloeg echter het noodlot toe. Rond middernacht raakte de Titanic een ijsberg. De boot zonk binnen drie uur en meer dan 1.5 duizend mensen verloren het leven. In 1985 werd het wrak van de Titanic gevonden.

Het verhaal van de Titanic is wereldwijd daarnaast vooral bekend door de gelijknamige film uit 1997. In de film van James Cameron is te zien hoe Jack en Rose – gespeeld door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet – een korte romance beleven op de boot. Titanic wist vele harten te veroveren en is vandaag de dag nog een echte klassieker. De film won verder maar liefst 11 Oscars en bracht bijna 2.2 miljard dollar op.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.