Peiling: Kleine winst voor FVD, maar Baudet zegt peilingen niet te geloven

0 Shares

Als er nu verkiezingen zouden zijn, dan zou Forum voor Democratie vier zetels halen in de Tweede Kamer. Dat komt naar voren uit de meest recente peiling van Maurice de Hond. Thierry Baudet gelooft echter niet dat de peilingen kloppen. Volgens de FVD-voorman gaat zijn partij op 17 maart nog veel beter scoren.

Op Twitter laat Baudet weten dat de peiling van De Hond niet kan kloppen. Forum voor Democratie staat op twee zetels winst, maar Baudet verwacht een nog beter resultaat. Hij baseert zijn verwachtingen op de veel bezochte bijeenkomsten, het ledenaantal, de resultaten van een FVD crowdfunding en een veelbekeken speech van Wybren van Haga op Facebook.

Een winst van twee zetels is natuurlijk niet slecht voor een relatief jonge partij, maar Forum voor Democratie stond er nog niet zo heel lang geleden er veel beter voor in de peilingen. In de lente van 2019 was de partij van Baudet zelfs de koploper in de peilingen. Op 7 april 2019 stond FVD op 28 zetels in de peilingen, terwijl de VVD slechts op 22 zetels kon rekenen. Ook de PVV deed het toen minder, de partij van Wilders stond toen op slechts 8 zetels. Anno 2021 lijken de meeste kiezers weer teruggekeerd te zijn naar de VVD en de PVV.

Bekijk ook:
Top 5 Nederlandse politieke partijen met de meeste leden

Peiling: de huidige stand

De VVD staat, zoals we gewend zijn, weer bovenaan in de peiling. De partij van Rutte zou nu 34 zetels (+1 winst) halen, eentje minder dan vorige week het geval was. De PVV zou nu de op één na grootste partij worden, de partij van Geert Wilders kan nu rekenen op 23 zetels (+3 zetels). Daarna volgt het CDA, de partij van Wopke Hoekstra staat al weken stabiel op 18 zetels (-1 verlies).

In de middenmoot staan D66 met 13 zetels (-6 verlies), de PvdA met 13 zetels (+4 winst), de SP met 9 zetels (-5 verlies), GroenLinks met 9 zetels (-5 verlies), de PvdD met 7 zetels (+2 winst) en de ChristenUnie met 7 zetels (+2 winst).

De Tweede Kamer kan ook een boel kleine partijen verwachten. FVD staat deze week dus op 4 zetels (+2 winst), ook al gelooft Baudet dat niet. Daarachter komen de SGP met 3 zetels (+0 verschil), DENK met 2 zetels (-1 verlies) en 50Plus met 2 zetels (-2 verlies). Dat is goed nieuws voor 50Plus, want de partij peilde voorheen weken rond de 1 zetel.

Er zouden nu maar liefst vier nieuwe partijen in de Tweede Kamer komen. JA21 doet goede zaken met een stabiele 3 zetels in de peilingen. Daarnaast staat Volt wederom op 1 zetel. En datzelfde geldt ook weer voor CodeOranje. Daarnaast is er nu ook goed nieuws voor Sylvana Simons. Haar partij BIJ1 stond wekenlang op 0 zetels, maar kan sinds deze week weer rekenen op 1 zetel in de Tweede Kamer.

Bekijk ook:
Peiling: Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie staan er relatief goed voor

Wat ga jij stemmen?

De verkiezingen zijn over ongeveer drieënhalve week en de verkiezingsstrijd is langzamerhand begonnen. Weet je al wat jij gaat stemmen op 17 maart? Laat een reactie achter als je jouw stemvoorkeur wil delen, of stem in deze poll. Of weet je nog niet op wie je gaat stemmen, maar is het wel duidelijk welke partij nooit op je stem hoeft te rekenen, dan kan je dat delen in deze poll.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.