Wat heeft de komst van corona gedaan met het datingsleven van jongeren? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat heeft de komst van corona gedaan met het datingsleven van jongeren?

De komst van het coronavirus en alle gevolgen daarvan heeft ons dagelijkse leven volledig op zijn kop gezet. Alles ging anders dan we gewend zijn en ook ons datingsleven is sinds het virus flink veranderd. Zeker het datingsleven van jongeren zag tijdens de hoogtijdagen van het virus –  en ook daarna – er anders uit dan normaal. Dit is er bij het daten veranderd sinds de komst van het virus:

Datingapps als oplossing?

Door het coronavirus was het lange tijd bijna niet meer mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen in het dagelijkse leven. Bijna alles zat op slot en zo kom je weinig leuke mensen tegen. De oplossing was voor een aantal mensen simpel; lekker online op zoek gaan naar een date met behulp van een datingapp. Datingsapps zagen weliswaar geen enorme toenames in het aantal gebruikers, maar tijdens de lockdowns werden er wel meer berichten gestuurd via de apps. Daarnaast zouden apps tijdens de lockdown ook voor meer succes zorgen.

Datingapps

Eerste date? Laten we videobellen!

Tijdens pandemie – en zeker tijdens de lockdowns – was het behoorlijk moeilijk om in persoon met elkaar af te spreken. Wanneer er een leuke match was tussen twee personen was er immers weinig te doen voor een eerste date. Veel mensen hebben de afgelopen tijd daarom veel gebruik gemaakt van videobellen om toch een (eerste) date te kunnen doen. Vroeger zou je waarschijnlijk voor gek worden verklaard als je via videobellen een date zou willen doen, maar vandaag de dag is dat door het virus een stuk normaler geworden.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Gratis stockfoto met afgelegen, apparaat, apparaatje

We missen fysiek contact

Met de komst van het coronavirus zijn dus nieuwe datingsvormen ontstaan, toch kunnen deze alternatieven niet echt vervangen waar veel mensen naar verlangen: het fysieke contact. Uiteindelijk willen mensen ook elkaar kunnen aanraken, knuffelen, zoenen en een spannende date.

Paar Omarmen

Een coronabuddy

Tijdens de lockdowns werd ook de “coronabuddy” een populaire term in Nederland. Dat is iemand waarmee je vaker afspreekt en waarbij je de coronamaatregelen – zoals de anderhalve meter afstand – negeert. Zo'n coronabuddy werd bijvoorbeeld ook gezien als een oplossing voor mensen die af en toe zin hadden in een seksdate. Op deze manier konden ze toch nog een beetje de stoute schoenen aan trekken, terwijl het besmettingsgevaar redelijk klein bleef.

Coronabuddy

Summer of Love

Aan het begin van de zomer leek het coronavirus bijna weg te zijn in Nederland. Veel jongeren kondigden toen een Summer of Love aan; waarin de date achterstand even flink ingehaald zou moeten worden. Tijdens het begin van de zomer gingen jongeren er ook enthousiast tegen aan, en werd er ook volop gefeest. Helaas bleek dit al snel weer teveel van het goede te zijn, waardoor het aantal besmettingen binnen de kortste keren weer explosief steeg. Als gevolg kregen we weer te maken met nieuwe maatregelen en werd de Summer of Love al snel weer een ding van de verleden tijd, voordat het eigenlijk goed begonnen was.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Summer of love

Geen dates met een anti-vaxxer?

De vaccinaties lijken het datingsleven van jongeren ook te beïnvloeden. Zo schijnt een groot aantal jongeren niet geïnteresseerd te zijn in mensen die geen vaccinatie hebben gehaald. Dat is niet omdat ze bang zijn voor een eventuele besmetting, maar meer omdat ze vermoeden dat ze dan teveel van elkaar verschillen.

Vaccin

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.