Winter roadtrip door Nederland 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Winter roadtrip door Nederland

We mogen nog steeds niet echt op pad van onze minister-president. Reizen naar het buitenland wordt ten strengste afgeraden. Waar ga je dan heen? We willen op pad, buiten spelen, dingen zien.

Blijf in Nederland

Maar waarom blijven we dan niet gewoon gezellig in Nederland. In Nederland valt van alles te beleven, voor jong en oud. Op tal van plaatsen is inmiddels van alles geregeld om bewoners van steden een warmer gevoel te geven bij deze kerst. Want eerlijk is eerlijk, alles is nogal guur en koud op het moment. En dan bedoelen we niet alleen het weer.

Waar begin je een winter roadtrip?

Logisch natuurlijk. Laten we gewoon afspreken dat iedereen thuis een roadtrip begint. Mocht je naar onze tips willen gaan, kijk dan even of het inderdaad nog steeds mogelijk is. Daarnaast kan het zijn dat je bepaalde activiteiten ook op voorhand moet boeken, zodat alles volgens de geldende regels gedaan kan worden. Boek daarnaast op voorhand alvast je plekken om te overnachten en hou je aan de plaatselijk geldende coronamaatregelen. Welke steden zijn een bezoekje waard deze winter?

De steden zijn op alfabetische volgorde geplaatst, niet op volgorde van mate van belangrijkheid of hoeveelheid bezienswaardigheden.

Bekijk ook:
Dit is waarom de winter het leukste seizoen van het jaar is

Alkmaar

De stad Alkmaar heeft stadsrechten sinds 1248 en heeft eigenlijk door de jaren heen altijd dezelfde naam behouden. De rijke historie  In Alkmaar valt van alles te beleven, en veel dingen zijn gewoon mogelijk binnen de anderhalvemetersamenleving.

Enkele jaren worden er in Alkmaar de zogenaamde Warme Wintermaanden georganiseerd. Dit jaar kunnen helaas de winterfeesten en de fair niet doorgaan. Echter kun je de stad zeker leren kennen. Boek daarvoor bijvoorbeeld een stadsgids en ga op stadswandeling.

Arnhem

Winter roadtrip door Nederland 15

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd vanuit de lucht aangevallen door zowel de Duitsers als de geallieerden. Vandaag de dag is Arnhem nog altijd een prachtige stad om te bezoeken.

Een wandeling door de stad en een bezoek aan het Airborne Museum kunnen dan ook zeker niet ontbreken tijdens een roadtrip door Nederland.

Bekijk ook:
Zo voorkom jij een winterdip

Delft

Ook Delft is een stad die niet kan ontbreken in dit lijstje voor deze winter. Delft is voorzien van prachtige grachten en historische monumenten. Maar daar blijft het niet bij. Ook Delfts Blauw en Johannes Vermeer horen bij deze prachtige Middeleeuwse stad.

Bezoek bijvoorbeeld het Royal Delft Museum. Het museum met de historie van Delfts Blauw en de plek waar vandaag de dag nog steeds op verzoek Delfts Blauw gemaakt wordt. Ook kun je een bezoek brengen aan het Prinsenhof en het Sint-Agathaklooster. Op deze plek werd vader des vaderlands, Willem van Oranje, vermoord door Balthasar Gerards.

Gouda

Een andere prachtige stad in Nederland is Gouda. Gouda, bekend van onder andere de Goudse kaas en de stroopwafel, heeft sinds 1272 stadsrechten. Er is vrij veel bekend over de historie van de stad en een mooie winterwandeling met gids is dan ook zeker aan te raden.

Wil je naar de Goudse kaasmarkt? Dan kun je beter nog even wachten tot het Coronavirus achter ons ligt. Er zijn in de winter sowieso geen kaasmarkten, en ook ten tijde van Corona zijn de markten niet of nauwelijks doorgegaan.

Groningen

Winter roadtrip door Nederland 16

De parel van het Noorden kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Groningen is een prachtige stad waar van alles te beleven valt. Ook midden in de winter. Wat dacht je van een heerlijke wandeling langs het Hoge en Lage der A? Daarnaast is de geschiedenis van de stad ook heel interessant en zeker de moeite waard om eens te horen van een gids.

Wil je liever de kunstzinnige kant op? Dan kun je terecht in het Groninger Museum. Tot tenminste 28 februari 2021 kun je hier terecht voor een exclusieve tentoonstelling over The Rolling Stones. De Unzipped tentoonstelling is de allereerste internationale tentoonstelling ooit over The Stones. Zeker de moeite waard!

Bekijk ook:
3 tips voor motorrijden in de winter!

Haarlem

De hoofdstad van Noord-Holland, daar kunnen we niet om heen. Anders dan Amsterdam is Haarlem een stuk rustiger en minder toeristisch. En dat komt de stad alleen maar ten goede. Wie rustig op onderzoek wil, komt graag op plekken waar niet hordes toeristen staan.

Haarlem is vlakbij de Noordzee gelegen en biedt tal van leuke uitjes. Ga bijvoorbeeld op museumtocht of ga shoppen in de gouden straatjes. Ook de vele hofjes die de stad rijk is maakt het ontzettend leuk om hier te vertoeven.

Zwolle

Winter roadtrip door Nederland 17

Ook Hanzestad Zwolle kan niet ontbreken in onze lijst met plaatsen die je zeker deze winter nog even zou moeten bezoeken, mocht je op roadtrip gaan. Zwolle heeft een prachtig centrum waar van alles te beleven valt. De Sassenpoort, de Peperbus en Museum de Fundatie. Het zijn allemaal stuk voor stuk top plekken.

Daarnaast kun je ook naar de mooiste boekenwinkel van Nederland. Waanders in de Broeren is gevestigd in de Broerenkerk in Zwolle.Een prachtig voorbeeld hoe een monumentaal kerkgebouw met rijke historie ook ingezet kan worden als boekenwinkel.

Waar overnacht ik onderweg?

Natuurlijk is het helemaal aan jou of je een complete roadtrip gaat doen, inclusief overnachtingen. Een stedentrip kan namelijk ook prima als dagje uit. We raden je aan om zoveel mogelijk te overnachten in hotels. De horeca is hier nog gedeeltelijk open, aangezien je wel moet kunnen eten en drinken. Je kunt het beste kiezen voor een hotel op de route naar je volgende locatie of in de stad die je gaat bezoeken.

Ook andere steden zijn hartstikke tof

We hebben natuurlijk een aantal steden uitgelicht in dit artikel. Maar dat betekent niet dat je andere steden links moet laten liggen. Iedere stad heeft wel iets moois te bieden. Laat gerust in de reacties achter wat jouw favoriete stad is om een citytrip aan te brengen en wat je daar dan wil doen.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.