3 tips voor motorrijden in de winter! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 tips voor motorrijden in de winter!

Een beetje bikkel stapt ook ‘s winters op de motor. Toch is het wel verstandig om rekening te houden met de koude en moeilijke omstandigheden in de wintermaanden. Daarom hebben wij drie handige tips om ook in de winter veilig met de motor op pad te gaan. 

1. Juiste motorkleding voor winterse omstandigheden

Om comfortabel op je motor te kunnen rijden is de juiste motorkleding altijd erg belangrijk, maar in de winter is het nog even extra belangrijk om de juiste motorkleding te dragen. Denk aan een motor outfit met een thermoshirt, thermobroek, winter motorhandschoenen. Thermokleding zorgt ervoor dat het zweet goed geabsorbeerd wordt, waardoor het lichaam warm en droog blijft. Als je het bovenlichaam van extra warmte wilt voorzien dan kan je ervoor kiezen om over je thermoshirt een dikke trui te dragen. 

De volgende kledinglaag is de motorkleding zelf. Je hebt speciale motorkleding dat gemaakt is voor de winter. Deze motorkleding beschermt je extra goed tegen de winterse omstandigheden. Er is tegenwoordig zelfs verwarmde motorkleding verkrijgbaar in vele motorwinkels. 

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

2. Let op koudere banden

Een lagere buitentemperatuur zorgt ook voor koudere banden van je motor. Klinkt natuurlijk logisch, maar er wordt nog regelmatig te weinig rekening mee gehouden door motorrijders. Door de koudere banden heb je minder grip. Rekening houden met koudere banden in de winter is dus erg belangrijk voor de veiligheid. Ook is het belangrijk om voor de winter de bandenspanning te controleren. Gebruik hiervoor altijd een goed werkende bandenspanningsmeter.

3. Kijk uit voor zout

Het is algemeen bekend dat zout erg slecht is voor je motor. Vooral het metaal krijgt het door strooizout in de winter zwaar te verduren. Na een winterse motorrit is het daarom ook belangrijk om je motor goed schoon te maken, zodat al het zout van het metaal af is.

Wist je trouwens dat zout ook invloed heeft op de grip? Als je strooizout ziet liggen op het wegdek is het verstandig om rekening te houden met minder grip. 

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Rij voorzichtig!

Met bovenstaande tips ga je al een stuk veiliger de weg op tijdens de wintermaanden. Tijdens winterse omstandigheden kan je op zich prima motorrijden, maar ga bij sneeuw niet de weg op. Motorrijden in de sneeuw is veels te gevaarlijk. Wees dus verstandig en rij niet tijdens sneeuw en pas je snelheid aan in de winter.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.