Inbrekers tegenhouden
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kan je zelf jouw huis beveiligen?

Jaarlijks vinden er duizenden woninginbraken in Nederland plaats en je moet er toch niet aan denken dat dit je ooit overkomt! Zelf speel je daar ook een grote rol in, want inbrekers zullen het niet zo snel hebben voorzien op een goed beveiligde woning. Maar, hoe kan je jouw huis nou goed beveiligen? In dit artikel geven we je acht tips waarmee je een inbraak kan voorkomen door je huis beter te beveiligen. Lezen dus!

1. Beveiligingscamera

Inbrekers gaan graag ongezien te werk, dus het is aan jou de taak om dat onmogelijk te maken. Dat is op meerdere manier te doen, bijvoorbeeld met behulp van een beveiligingscamera. Zo wordt alles vastgelegd en daar zitten de meeste inbrekers echt niet op te wachten. Als je dan toch nog wordt getroffen door een inbraak dan kan je aan de hand van de beelden nog proberen om de dader te identificeren.

Extra tip: je kan hierbij ook afluisterapparatuur gebruiken, dan heb je bij het beeld ook nog eens geluidsmateriaal.

2. Verlichting

Met verlichting kan je ook inbrekers weren. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is best logisch als je nagaat dat het behoorlijk moeilijk is om te sluipen bij een goed verlicht huis. Zet dus wat lampen neer bij de oprit en de deuren.

Hoe kan je zelf jouw huis beveiligen? 13

3. Sloten

Inbrekers komen regelmatig binnen via de deur als deze geen goed slot heeft. Zorg er dus voor dat alle deuren over goede sloten beschikken, want anders leg je zo ongeveer de rode loper uit voor alle inbrekers.

4. Verstop je sleutel niet dichtbij de deur

Een goed slot werkt natuurlijk alleen als inbrekers de sleutel niet hebben. Sommige mensen willen echter nog wel eens een sleutel verstoppen onder de deurmat of een bloempotje. Super handig als je de sleutel bent vergeten, maar inbrekers kunnen hier ook gebruik van maken. Niet meer doen dus! Dan kan je beter de sleutel aan een van de buren geven, voor het geval dat.

Sleutel

5. Sterke ramen

Inbrekers willen ook nog wel eens een ruitje intikken om zo binnen te komen. Dunne ramen zijn hier uitermate geschikt voor, want deze zijn super makkelijk kapot te maken. Het is wel een investering, maar dan kan je toch beter ramen van dubbel glas nemen. Dat is weer net een stukje veiliger.

Extra tip: grote ramen moet je ook goed afsluiten, want een open raam is natuurlijk ook gewoon een uitnodiging voor een inbreker.

6. Hond

Inbrekers en honden zijn vaak ook geen goede combinatie, dus een hond als huisdier nemen is ook een manier waarop je jouw huis kan beveiligen. De hond moet dan wel een waakzame aard hebben, want je hebt er weinig aan als deze blijft slapen terwijl de inbreker buiten rondloopt.

Hond bewaken

7. Bewoonde indruk

Inbrekers zijn gek op verlaten huizen, want dan kunnen ze ongestoord hun gang gaan. Zorg er dus voor dat je huis een bewoonde indruk maakt, zeker als je er voor een langere periode niet bent. Vraag bijvoorbeeld aan de buren om de post zo nu en dan binnen te leggen en een auto op de oprit achterlaten is ook geen slecht idee. Daarnaast kan je ook het licht op een timer aanzetten, zo lijkt het ook alsof er altijd iemand in huis is.

Extra tip: inbrekers plakken soms wat plakband bij de deur om te controleren of deze nog wordt gebruikt. Ben hier dus alert op.

8. Let op rare veranderingen

Veel inbrekers scouten van te voren mogelijke doelwitten. Goedgekeurde huizen krijgen soms een markering, waardoor inbrekers precies weten waar ze later moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kruisje met stoepkrijt voor je huis. Als je een rare markering ziet, dan kan je de komende dagen maar beter goed opletten.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.