Efteling: moet de lakei in jurk nu ook weg? 12
Efteling: moet de lakei in jurk nu ook weg?
Saved Read later
Deel dit bericht

Efteling: moet de lakei in jurk nu ook weg?

Kort Geleden lazen we in het nieuws dat Monsieur Cannibale gaat verdwijnen uit de Efteling. Veel mensen zijn daar niet rouwig om. De attractie met de ronddraaiende kookpotten blijkt veel mensen een doorn in het oog te zijn. Maar moet nu de lakei die in een jurk gekleed is ook weg?

De tijden veranderen. Zo ook in de Efteling. Na tal van klachten is duidelijk dat aardig wat mensen zich nogal ongemakkelijk voelen bij het beeld van een dikke zwarte pop met grote lippen en een pollepel door de neus. In het nieuwe deel van het attractiepark komt een nieuw apparaat terug waar je weer naar hartenlust je misselijk in kan laten draaien.

Monsieur Cannibale is nu dus afgeschreven, definitief. Is het nu zoeken naar een ander item dat kwetst? In het attractiepark blijk je daar niet lang naar te hoeven zoeken, lijkt het. Een moeder van een 7-jarig transgender kind heeft iets gevonden. Haar klacht is gericht op een lakei in de attractie Symbolica. Volgens haar straalt de lakei naar haar kind uit dat het bespottelijk is in zijn ogen dat het kind een transgender is. Gaat dit nu niet een beetje te ver allemaal?

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Waar trek je een grens? 

Eens per jaar staan tijdens de Pride in Amsterdam zie je ook duizenden mannen in jurken staan. Veelal moet men glimlachen om de outfits van deze mannen. Kwetst dit dan ook? En wat met carnaval als je een man in een jurk ziet lopen? Het is wel een heel dunne scheidslijn aan het worden en het leven wordt er niet makkelijker op. Men moet steeds meer op eieren lopen lijkt het. Het wordt op deze manier steeds onduidelijker of je wel iets of niet mag doen.

Niet alles is racisme

Zoekt deze moeder nu niet te veel achter de kleding van een pop? Een lakei in een jurk kan je moeilijk onder het kopje racisme scharen. En het is ook geen bewuste doelgerichte actie om kinderen die met een issue zitten te bespotten. We moeten de zaken wel blijven zien zoals ze werkelijk zijn. Voor je het weet moet Holle Bolle Gijs ook de Efteling verlaten omdat mensen met obesitas wel eens gekwetst kunnen raken omdat dit figuur alles eet wat je hem aanreikt. De lakei Punctuel vermomt zich in een jurk en verstopt zich achter een waaier, dat is alles, meer is het niet.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.