Wanneer kunnen we eindelijk weer op vakantie? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wanneer kunnen we eindelijk weer op vakantie?

We zijn er flink klaar mee. Al het thuis zitten en thuiswerken heeft voor veel Nederlanders een extra vorm van vermoeidheid opgeleverd. We willen er weer op uit, we willen op vakantie. Maar wanneer kunnen we eindelijk weer op vakantie? Wat gaan de nieuwe regels zijn wanneer we weer op vakantie kunnen en hoe gaat het er in andere landen aan toe?

Vakantie en COVID-19, knap lastig

Het rampjaar 2020 is bijna voorbij. Mensen willen dolgraag op vakantie, maar met al die strenge regels in zowel Nederland als in vrijwel alle vakantielanden is de lol er snel van af. Want twee week op vakantie naar een warm land, waarvan je eerst 10 dagen in quarantaine moet zitten? Dat schiet niet op. Daarnaast moet je, wanneer je weer terugkomt in Nederland, ook nog een keer in quarantaine. Waarom wordt het ons zo lastig gemaakt? Wanneer kunnen we eindelijk weer een keer? En moeten we dan meteen maar boeken en in de gigantische mensenmassa op vakantie gaan? Het zijn een aantal vragen waar we je graag antwoord op willen geven.

Bekijk ook:
10 eilanden met mysterieuze geheimen

Tot half januari 2021 niet op vakantie

Op dit moment is het coronavirus niet onder controle. Niet in Nederland en ook in veel andere landen, waar jij heen wil op vakantie niet. Het advies van de Rijksoverheid is dan ook om deze hele winter zo veel mogelijk thuis te blijven. Simpelweg, thuis. Dus ook niet naar een vakantiepark of hotel in Nederland. Natuurlijk valt het niet te voorkomen dat mensen alsnog wel even weg willen uit de dagelijkse sleur. Het is en blijft een dringend advies. Tot half januari 2021 wordt er geadviseerd om geen reizen te maken naar het buitenland, tenzij het niet anders kan. Maar kunnen we dan daarna eindelijk op vakantie?

De wereldkaart is oranje en rood gekleurd

De laatste wereldkaart met reisadviezen bevat geen enkel land dat geel of groen van kleur is. Dat betekend dat alle reizen naar dergelijke landen worden afgeraden. Veel landen hebben een quarantaineverplichting, inreisverbod of andere zaken. Kom je terug uit een oranje of rood land? Dan moet je vervolgens ook thuis nog veertien dagen in quarantaine.

Vaccins zijn op komst

Dat het Coronavirus lastig te bedwingen valt is de laatste maanden pijnlijk duidelijk geworden. Nadat in de zomer tal van landen de deuren massaal openden voor toeristen sloeg de tweede golf als een bom in. Niet alleen in Nederland, ook in de rest van de wereld. Om een mogelijke derde golf zo goed mogelijk te kunnen bedwingen wordt er achter de schermen gewerkt aan vaccins, die begin 2021 ook in Nederland te verkrijgen zullen zijn. Maar een vaccin verandert de reisadviezen niet direct. Nog steeds zullen er regels gelden en nog steeds zullen we alert moeten blijven.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

Reizen na Corona

De manier waarop we reizen zal er anders uit komen te zien. Voor veel mensen is het virus namelijk een wake-up call geweest. We moesten even flink wakker worden geschud om te zien hoe we met de wereld omgaan. Onder andere in India werd tijdens de lockdown veel minder gedaan en de smog verdween uit de steden. Mensen konden ineens weer verder kijken dan dat ze ooit hadden gezien vanuit hun huizen. Na de pandemie zullen steeds meer mensen kiezen om op een verantwoorde manier op vakantie te gaan. Natuurlijk kan dat nog steeds met een vliegtuig, maar ook andere vormen van reizen zullen de komende jaren steeds populairder worden.

Wanneer kunnen we eindelijk weer op vakantie? 14

Wintersport? Doe maar even niet!

De kerstvakantie zit er inmiddels al weer aan te komen. Veel Europese landen hebben al aangegeven de wintersportlocaties dicht te laten of alleen open te zetten voor locals. Een reis naar jouw favoriete wintersportbestemming gaat dan ook zeker aflopen in een teleurstelling. Onderling maken verschillende Europese wintersportlanden nog flink ruzie. Zo wil Frankrijk alle pistes gesloten houden, terwijl buurland Zwitserland. aan de andere kant van de bergketen gewoon haar pistes open zal gooien.

Waarom wordt het ons zo lastig gemaakt?

Je zou je bijna afvragen of je iets verkeerds gedaan hebt, wanneer je de regels van de overheid allemaal doorleest. Alsof de hele klas gestraft wordt omdat één persoon iets gedaan heeft wat niet door de beugel kon. En het is niet gek dat het zo voelt. Misschien hou je je wel keurig aan alle regels en ben je van mening dat het zo langzamerhand wel wat losser mag en kan. Echter blijft het een feit dat we ieders inspanning nodig hebben om samen dit probleem te tackelen.

Bekijk ook:
Vermoord op vakantie

Wanneer boek je je vakantie na corona?

Het is lastig. Bepalen wanneer je je vakantie kunt gaan boeken na de pandemie. Of in ieder geval wanneer de wereldkaart van de Rijksoverheid er weer een stukje geler uitziet. Situaties veranderen snel. Zo snel dat het binnen no-time van geel weer naar een oranje of rood land gaat. Het lastige is echter dat veel reisverzekeraars geen terugbetaling zullen doen. Of je nu zelf de reis wil annuleren of dat je simpelweg gewoon geweigerd wordt door het land waar je naar toe gaat.

Aangezien iedereen graag op vakantie wil zal het, wanneer iedereen massaal gaat boeken, flink duurder worden dan nu het geval is. Denk daarom twee stappen vooruit of loop achter de drukte aan. Ga er niet middenin zitten en bespaar jezelf een paar honderd euro door even een paar weken later op vakantie te gaan wanneer het weer mag en kan.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.