In een half uurtje van Amsterdam naar Brussel! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

In een half uurtje van Amsterdam naar Brussel!

Het lijkt een uit de hand gelopen 1 april grap als je de kop leest. ‘In een half uurtje van Amsterdam naar Brussel!' dat is alleen mogelijk met het vliegtuig toch? Maar nee, binnenkort is het dus echt mogelijk om met de trein in een half uurtje naar de politieke hoofdstad van Europa te reizen. Hoe dat kan? Lees je verderop in dit artikel.

Deze trein heet de ‘hyperloop'.

De trein die ons straks in record tempo van Amsterdam naar Brussel en vice versa gaat brengen heet de hyperloop. En het bijzondere aan de hyperloop is dat je niet kan zien dat het een trein is. Het is namelijk een zogenaamde vacuümtrein. Het idee werd in 2012 gepresenteerd door Elon Musk, ook wel bekend als de CEO van Tesla.

De hyperloop is een transportsysteem waarbij ze gebruik maken van een zogenaamde luchtdrukbuis. Het heeft wat weg van de systemen waar bijvoorbeeld apothekers de medicijnen uit het magazijn halen. Het grote verschil met het systeem wat apotheken gebruiken is dat er niet met overdruk gewerkt wordt maar met een middenvacuüm. Het idee komt uit de koker van Robert Goddard, een Amerikaans natuurkundige.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Het is dus eigenlijk een magneetzweeftrein die vooruitgaat in een luchtdrukbuis. Door dat de trein door deze buis gaat, kan het wel tot snelheden van 1000 kilometer per uur behalen!

Innovatief voor werk!

Doordat grote afstanden door de hyperloop veel sneller kunnen worden afgelegd is het zeer geschikt voor woon- werkverkeer. Je kan dus in Amsterdam wonen en in Brussel werken en maar een uurtje hoeven reizen per dag.

Helaas gaat het nog wel een tijd duren totdat deze trein ook daadwerkelijk gaat rijden. Er moeten nog tests gedaan worden en daarna moet er een compleet nieuwe buis aangelegd worden tussen deze steden.

Zie hieronder vast een filmpje over de hyperloop!

Bekijk ook:

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.