in ,

Ouderschapsverlof wordt deels betaald vanaf 2022

ouderschapsverlof betaald

Wanneer jij of je vrouw van een baby bevalt is het wel zo fijn als je ook de tijd krijgt om een band op te bouwen in de eerste paar maanden. De regels voor ouderschapsverlof worden vanaf 1 juli 2020 al versoepeld. Vanaf 1 juli krijgen partners vijf dagen vrij en vijf weken (deels) betaald verlof. Dit verlof kun je opnemen tijdens de eerste zes maanden van zijn leven. Vanaf 1 augustus 2022 komen hier nog vier weken betaald verlof bij.

Ouderschapsverlof

Het is de bedoeling dat elke Europese werknemer uiterlijk 2022 10 dagen kraamverlof krijgt, direct na de bevalling van de partner, en minimaal 4 maanden ouderschapsverlof waarvan 2 maanden betaald zouden zijn. Het verlof is bedoeld om ouders meer tijd te geven met hun pasgeborene, terwijl zij ook nog hun baan kunnen behouden. Ook is het de bedoeling dat ouders de taken van de zorg voor de kinderen eerlijk verdelen. Waarschijnlijk gaat de regeling voor zo’n 200.000 ouders gelden. De uitkering zou ongeveer de helft van het dagloon bedragen. Op dit moment worden ouderschapsverlofuren niet uitbetaald.

Zwangerschapsverlof

Ook het zwangerschapsverlof zal in 2022 veranderen. Op dit moment krijgen moeders zestien tot twintig weken betaald zwangerschapsverlof. Het is de bedoeling dat er vanaf 1 augustus 2022 ook negen weken deels betaalde ouderschapsverlof bij komt.

Lees ook:
De Arctic staat in brand, wetenschappers ongerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In een half uurtje van Amsterdam naar Brussel!

Marmoleum vloer

Vloerbedekking? Doe eens origineel!