Top 5 duurste jachten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 duurste jachten

Een bootje hebben is leuk. Beetje ronddobberen, een hengeltje uitgooien en pootjebaden terwijl je aan een waterijsje likt. Maar als je rijk bent dan ben je niet snel onder de indruk van een rubberbootje met dinosaurus-motief. Neen! Dan kies je voor een drijvende stad! Een varende villa! Hieronder zie je de top 5 duurste jachten.

Seven Seas – ruim 200 miljoen

De eigenaar van dit jacht is niemand minder dan de wereldberoemde regisseur Steven Spielberg. Hij kan op dit bootje lekker naar de bioscoop, relaxen in zijn massageruimte en zijn sportschool. Daarna kan hij van al die inspanning even bijkomen in de jacuzzi op het dek, waar overigens ook een helikopter kan landen. De maker van dit 85 meter lange superjacht is een Nederlands bedrijf.

Ona – 263 miljoen

De Russische zakenman Alisher Usmanov mag zich gelukkig prijzen met dit 110 meter lange schip. Uiteraard is dit drijvende gevaarte voorzien van alle gemakken. Het heeft een spa, een gigantisch zwembad, een outdoor bar en een bioscoop. De rijke Rus hoeft zich niet te vervelen op open zee, want hij kan er ook op golfen, gokken en lekker zweten in zijn eigen privé-gym.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Eclipse – 340 miljoen

De Eclipse is eigendom van de schatrijke Rus Roman Abramovic, die tevens voetbalclub Chelsea bezit. Dit 163 meter lange gevaarte is met recht één van de langste jachten ter wereld. Dus waarom zou hij genoegen nemen met een enkel zwembad? Deze jacht heeft er twee, evenals twee landingsplaatsen voor helikopters. Als hij de plaatselijke flora en fauna onder water wilt bestuderen kan dat in zijn mini-onderzeeër.

Dubai – 400 miljoen

Als je heerst over de Verenigde Arabische Emiraten kun je moeilijk aanleggen met een sloep. Dit drijvende dorp heeft alles wat je kunt verzinnen om op een jacht te plaatsen. Een discotheek, sportschool, wellness-centrum, en verschillende zwembaden. En dat is nog maar een greep uit alle luxe dat er op dit schip voorhanden is. De schatrijke minister-president mocht 400 miljoen dollar neertellen voor dit 162 meter lange jacht.

The streets of Monaco – 1 miljard

Dit schip wordt letterlijk een drijvend eiland. De makers hebben de binnenstad van Monaco op dit jacht nagebouwd. Er staat een casino, een grand prix track en twee hotels op. Er kunnen 17 mensen op logeren die elk hun eigen hotelkamer met alle gemakken kunnen betrekken. Dichterbij een cruiseschip kom je niet. De eigenaar is nog onbekend, het schip is namelijk nog in aanbouw.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.