in ,

OMGOMG sadsad

De 10 duurste restaurants ter wereld

Als het gaat om restaurants, nemen de meesten van ons een beslissing op basis van verschillende factoren: de kwaliteit en stijl van het eten, de locatie en natuurlijk de menuprijzen. Maar wat als geld nooit een probleem was en je absoluut overal kon eten, ongeacht de kosten? Zou je dan naar een duur restaurant gaan of blijf je weg kwijlen bij de hamburgers van McDonnalds?

Wij zouden de Mc even achter ons laten en gaan eten in een van deze tien restaurants. Lekker duur althans dat hoop je dan natuurlijk, dat het lekker is! Hier zijn de 10 duurste restaurants ter wereld.

Misoguigawa, Kyoto – 150 euro per persoon

Het minst dure restaurant op de lijst, maar nog steeds ongelooflijk duur voor de normale verdiener. Misoguigawa brengt je twee keukens: de Franse en Japanse Kaiseki. Het resultaat is een echt originele en opwindende ervaring voor liefhebbers van beide keukens. Lovende recensies op meerdere voedsel blogsites ondersteunen dit en als 150 euro niet duur genoeg is voor je… Je kan ook kiezen voor het dure menu van 242 euro per persoon. Je moet wel even reserveren en dat minimaal 5 dagen van te voren. Op het menu staat onder andere runderfilet met aardappelsoufflés, beboterde Franse bonen en geroosterde pompoen.

Restaurant Gordon Ramsay, Londen –  160 euro per persoon

Restaurant Gordon Ramsay een koopje  maar als je rekening houdt met wijn, fooi en andere toevoegingen, kijk je natuurlijk nog steeds naar 448 euro voor een maaltijd voor twee. Als een van de vele restaurants van de beruchte chef-kok Gordon Ramsay, is dit zijn kenmerkende locatie. Je driegangenmaaltijd bestaat uit moderne Franse gerechten, waaronder gebakken zeeschelpen, gebakken foie gras met geroosterd kalfsvlees en Cotswold-lam. Oh, en maak je geen zorgen over Ramsay’s humeur. Met zoveel restaurants over de hele wereld, en al zijn tv-shows, is het twijfelachtig of je hem ooit zal zien verschijnen aan je tafel.

Ithaa Undersea Restaurant, Maldives — 278 euro Per Persoon

Voor een eet ervaring die een lust voor het oog is, evenals het palet, zou je Ithaa op de Malediven kunnen proberen. Deze kleine locatie, 10 voet onder het oppervlak van de Indische Oceaan, omringd door zeeleven en koraal, biedt plaats aan slechts 14 gasten voor lunch, diner of cocktails. Verwacht mascarpone en truffel knoedels, kreeft Carpaccio en agnolotti van eend. Beschouwd als een van de mooiste restaurants ter wereld, zul je geen gemakkelijke tijd hebben om een reservering te krijgen. Maar mocht het je lukken dan zal je een ervaring als geen ander tegemoet gaan.

Alain Ducasse, London — 307 euro Per Persoon

Weer terug naar Londen, en meer moderne Franse gerechten. Maar nu voor het dubbele van de prijs van een maaltijd in Ramsay’s eetcafe. Alain Ducasse is gevestigd in het beroemde Dorchester-hotel in Londen en is een restaurant met drie Michelinsterren dat voortreffelijk eten serveert aan diners met diepe zakken. Het Black Truffle Menu is een zeven-gangen menu dat 307 euro per persoon kost, maar als je het wilt kun je ook het A La Carte-menu proberen. Voor 136 euro krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert (servicekosten niet inbegrepen).

Aragawa, Japan – Vanaf 332 euro per persoon

Als je van de beste steak houdt, kan Aragawa er een op je bucketlist zetten – als je natuurlijk in het Shinbashi-district van Tokio bent. Je zou denken dat alleen de prijs het relatief eenvoudig zou maken om een tafel te krijgen, maar niets is minder waar. Het kan maanden of langer duren om een reservering te krijgen. De reden is het Wagyu-rundvlees (beter bekend als Kobe), dat afkomstig is van slechts één lokale boerderij. Het proces om het Tajima-vee te fokken is lang en nauwgezet, resulterend in de hoge prijzen. Maar één ding is zeker – niemand die het ooit heeft geprobeerd, heeft gezegd dat het de prijs niet waard was.

Restaurant Crissier, Zwitserland — 336 euro Per Persoon

Crissier, het verfijnde restaurant van wijlen chef-kok Benôit Violier en zijn vrouw Brigitte, wordt hoog gewaardeerd door iedereen die er eet. Crissier ligt in een prachtige omgeving en wordt bemand door een team dat iedereen een koninklijk gevoel geeft, en biedt een breed scala aan gerechten. Denk daarbij aan onder andere de paarse zee-egel, eendenlever en wilde tarbot staan allemaal in het menu van 336 euro. Als je haast hebt, kun je een snelle lunch krijgen voor iets minder dan 179 euro per persoon, een koopje dus.

Maison Pic, Frankrijk – 396 euro per persoon

In navolging van haar beroemde chef-vader, vader en grootvader, zet Anne-Sophie Pic de traditie voort van hoogwaardige, meergangen dineren in het hart van de Drôme, Frankrijk. Zoals je van een drie sterren Michelin-restaurant mag verwachten, is het menu om van te watertanden. Van squab en gekonfijte rapen tot Banon geitenkaas Berlingots en chocolade-desserts die je in je mond smelten, het is een ervaring die je nooit zult vergeten. En je banktegoed trouwens ook niet.

Plaza Athénéé, Parijs – 493 euro per persoon

We blijven nog even in Frankrijk voor een ander restaurant. Plaza Athénéé  van gewaardeerde chef-kok Alain Ducasse, ligt in de stad van de romantiek echter of de prijs romantisch is vragen we ons af. Zittend onder kroonluchters bestaande uit 10.000 glimmende kristallen, is de eetkamer zelf al een kunstwerk. Het menu bestaat uit zeldzame ingrediënten en een bord gestoomde langoustines met kaviaar kost alleen al meer dan 233 euro. Een van de duurste restaurants op de lijst, maar omdat het zich in een van de mooiste steden ter wereld bevindt, is het ook een van de meest populaire restaurants.

Masa, New York City – 538 euro per persoon

Masa is niet alleen duur, het wordt vaak als te duur beschouwd en is gewoon een chique ontmoetingsplaats voor Hollywood A-Listers en zakenlieden met diepe zakken. Het is een Japans sushi-restaurant geopend door de beroemde chef-kok Masa Takayama in 2004. Verwacht 40 euro te betalen voor een bolletje ijs, 215 voor maki-broodjes en 55 voor gegrilde scampi. Het eten is goed, maar echt, het is het bedrijf. Mensen komen hier om de elite op de schouders te nemen en een punt te bewijzen. Dit is het restaurant voor de 1% van de 1%, en hoewel het misschien een luxe is die jij en ik je een keertje kunnen veroorloven, is dit een regelmatige ontmoetingsplaats voor de rijken en beroemdheden.

SubliMotion, Spanje – 1950 euro per persoon

Bovenaan de lijst staat SubliMotion, een restaurant in het Hard Rock Hotel op Ibiza. Met een prijskaartje van rond de 2000 euro per persoon voor slechts een paar uur dineren, weet je dat dit een ervaring is die alleen de rijken zich kunnen veroorloven. Mocht je om wat voor reden dan ook je spaargeld in rap tempo zien slinken kun je een 15-20 gangenmaaltijd verwachten, gebaseerd op de kunst van de moleculaire gastronomie. Niet alleen dat, maar deze zintuiglijke ervaring combineert de maaltijd met muziek, visuele stimulatie, kunst en hi-tech headsets. De recensies zijn verbluffend, maar voor zulk geld schrijft natuurlijk niemand op dat het niet helemaal naar wens was.

Meer over eten en drinken zie je hier!

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.