Top 10 populairste Songfestival liedjes 11
Saved Read later
Share

Top 10 populairste Songfestival liedjes

Het Eurovisie Songfestival heeft heel wat leuke liedjes voorgebracht, maar welke nummers zijn nou het meest geliefd? In deze top 10 zetten we de populairste liedjes voor je op een rij. Een ding is zeker; een Nederlandse fan van het songfestival kent sowieso de nummer 1 van deze lijst.

Deze top 10 populairste Songfestival liedjes is samengesteld op basis van het aantal streams op Spotify.

10. You Let Me Walk Alone – Michael Schulte

You Let Me Walk Alone is het eerste liedje in deze lijst. Het nummer werd in 2018 ten gehore gebracht door Michael Shulte, die meedeed namens Duitsland. Hij eindigde destijds op de vierde plek, maar het liedje wist ook op Spotify goed te scoren. Met ruim 64 miljoen streams staat You Let Me Walk Alone op de tiende plek in deze top 10 populairste Songfestival liedjes.

9. Think About Things – Daði Freyr

Op de negende plek in deze top 10 staat het nummer Think About Things van Daði Freyr. Het nummer ken je misschien niet, want het is nooit écht gepresenteerd op het Songfestival. Think About Things zou namelijk in 2020 worden gezongen, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Best lullig, want het liedje was een van de grote favorieten. Dat is ook wel te zien aan de populariteit op Spotfity, waar het liedje maar liefst 71 miljoen streams telt.

Bekijk ook:
Deze 5 thrillers zijn perfect voor een zenuwslopend weekend

8. Toy – Netta

Het liedje Toy van Netta was een van de opvallendste acts van de afgelopen jaren, en was in 2018 het winnende liedje op het Songfestival. Het liedje was best bijzonder te noemen en ook op Spotify zijn ze de Israëlische inzending niet vergeten. Toy is tot op het heden meer dan 69 miljoen keer gestreamd en pakt daarmee de achtste plek in deze top 10.

7. Fuego – Eleni Foureira

Op de zevende plek in deze top 10 populairste Songfestivalliedjes staat Fuego van Eleni Foureira. Foureira deed in 2018 mee names Cyprus en wist toen tweede te worden op het Songfestival in Lissabon. Het was de succesvolste deelname van Cyprus en ook op Spotify scoort het nummer  met bijna 83 miljoen streams erg goed.

6. If I Were Sorry – Frans

Het nummer If I Were Sorry van de Zweedse zanger Frans is misschien wat minder bekend dan andere liedjes van deze top 10, maar op Spotify wordt er nog veel naar geluisterd. In totaal is het liedje meer dan 94 miljoen keer gestreamd en daarmee staat If I Were Sorry op de zesde plek in deze top 10.

5. Waterloo – ABBA

Wist je dat ABBA ooit mee heeft gedaan met het Songfestival? Hun deelname was een daverend succes, want met hun liedje Waterloo wisten ze het evenement in 1974 te winnen én internationale faam te vergaren. De single werd na hun deelname een nummer 1 hit in meerdere landen, en is vandaag de dag nog populair op Spotify. Waterloo is meer dan 118 miljoen keer gestreamd op Spotify en daarmee staat het nummer op de vijfde plek in deze top 10. Het is overigens niet het populairste liedje van ABBA. Dat is namelijk Dancing Queen met ruim 502 miljoen streams.

Bekijk ook:
Bleef jij vroeger thuis voor deze klassieke kinderseries?

4. Heroes – Måns Zelmerlöw

Met het liedje Heroes won Måns Zelmerlöw het Songfestival in 2015 en het nummer doet het ook nog steeds goed op Spotify. Heroes is meer dan 124 miljoen keer gestreamd en pakt daarmee de vierde plek in deze top 10 populairste Songfestival liedjes.

3. Euphoria – Loreen

Met het lied Euphoria won de Zweedse zangeres Loreen in 2012 het songfestival, en lange tijd was dit ook het populairste Songfestival liedje. Tegenwoordig is Euphoria op de derde plek terug te vinden, met ruim 158 miljoen streams op Spotify.

2. Soldi – Mahmood

Soldi van Mahmood is het op één na populairste Songfestival liedje. Het liedje kwam in 2019 uit en is inmiddels meer dan 174 miljoen keer gestreamd. Mahmood is overigens wel gewend aan een tweede plek, want deze notering kreeg hij destijds ook tijdens het Songfestival. Weet jij nog door wie hij werd verslagen?

1. Arcade – Duncan Laurence

Het aller populairste Songfestival liedje is afkomstig van “onze” Duncan Laurence. De Nederlander zong in 2019 Arcade op het Songfestival in Israël en won daarmee het evenement. Niemand kon daarna meer om het liedje van Laurence heen en sindsdien is het meer dan 225 miljoen keer gestreamd op Spotify. Arcade pakt daarmee zonder enige twijfel de eerste plek in deze top 10 populairste Songfestival liedjes.

Wat is jouw favoriete Songfestival liedje? Staat het nummer in deze top 10, of is jouw favoriet minder populair?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.