Top 10 populairste games op Twitch 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste games op Twitch

Wat zijn de meest bekeken games op Twitch? In deze top 10 zetten we de tien populairste games op Twitch voor je op een rij!

Twitch is een live streamingdienst waarbij je live kan meekijken met de streams van games. Gamers zitten achter hun gaming bureau spelletjes te spelen en filmen dit ondertussen voor het publiek.

Twitch wordt steeds vaker gebruikt door gameliefhebbers, voor zowel het streamen als het kijken van games. Bijna elke game kan je wel op Twitch vinden, maar sommige games zijn toch net wat meer in trek dan andere games. Hieronder hebben we de populairste Twitch games van 2021 voor je op een rij gezet:

10. World of Warcraft

Op de tiende plek in deze top 10 populairste games op Twitch staat World of Warcraft. In 2021 keek het publiek maar liefst 453 miljoen uur naar de vertoningen van gamers die het spel van Blizzard speelden. World of Warcraft is daarmee nog steeds best populair onder gaming liefhebbers, al zijn de hoogtij dagen toch wel voorbij.

Bekijk ook:
De opkomst van mobiel betalen in Nederland: Payconiq en verder

9. Dota 2

Dota 2 staat op de negende plek in deze top 10 populairste games op Twitch. Het publiek keek dit jaar ongeveer 497 miljoen uur naar gamers die dit spel speelden.

Gaming bureau

8. Minecraft

De achtste plek in deze top 10 populairste games op Twitch wordt in beslag genomen door Minecraft. Minecraft is ongetwijfeld een van de populairste games aller tijden dus het is niet zo verrassend dat het spel in 2021 al zo'n 510 miljoen uur is bekeken door de kijkers.

7. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive pakt de zevende plek in deze top 10. In 2021 keken mensen ongeveer 713 miljoen uur naar gamers die dit spel speelden.

Warzone

6. Call of Duty: Warzone

Op de zesde plek in deze top 10 populairste games op Twitch staat Call of Duty: Warzone. Deze oorlogsgame werd dit jaar al meer dan 811 miljoen uur bekeken door het publiek.

5. VALORANT

Valorant neemt de vijfde plek in deze top 10 populairste games op Twitch in beslag. Dit spel is inmiddels alweer meer dan 814 miljoen uur gevolgd door de kijkers. Valorant staat daarmee nipt voor Call of Duty: Warzone, maar het spel heeft ook tevens slechts een kleine achterstand op de nummer 4.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Twitch stream

4. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V staat op de vierde plek in deze top 10. In 2021 is GTA V maar liefst 824 miljoen uur bekeken door het publiek.

3. Fornite

De derde plek van deze top 10 populairste games op Twitch wordt geclaimd door Fortnite. Dit jaar keek het publiek ruim 1 miljard uur naar gamers die Fortnite speelden. Onder gamers is Fortnite nog populairder, want dit is in 2021 – met bijna 83 miljard uur aan speeltijd – de meest gestreamde game van het platform.

Games

2. League of Legends

League of Legends staat op de tweede plek in deze top 10 populairste games op Twitch. In 2021 keken mensen ruim 1.5 miljard uur naar gamers die League of Legends speelden. League of Legends is – ondanks een tweede plek – tevens de populairste game op Twitch, omdat op de eerste plek geen “game” staat.

1. Just Chatting

Just Chatting is het aller populairste op Twitch. Dit is alleen niet echt een game, want zoals de naam het zegt zie je bij Just Chatting de gamers gewoon een beetje praten met het publiek. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar het is toch erg populair. Op Twitch werd er in 2021 namelijk bijna 2 miljard uur naar gamers gekeken die dit deden. Die populariteit is waarschijnlijk voor een deel te verklaren door de coronapandemie en de maatregelen, waardoor mensen online meer naar sociale contact zochten.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.