meest bijzondere gevangenis uitbraak
Saved Read later
Deel dit bericht

De 4 meest opmerkelijke gevangenis uitbraken

Bijna 30 jaar geleden wist een 35-jarige man uit een Australische gevangenis te ontsnappen. Het was niet een van de opmerkelijkste gevangenis uitbraken ter wereld, maar hij wist het toch wel even te doen. Nu heeft de man zich toch aangegeven bij de politie in Sidney. Wegens de coronalockdowns in Sydney werden de baantjes als klusjesman schaarser, en laat dit nu net zijn wat de man als beroep had gekozen na zijn vrijheid. Hij moest zijn woning verlaten en besloot dat hij dan maar beter terug naar de gevangenis kon gaan.

Meest opmerkelijke gevangenis uitbraken

Nu is dit natuurlijk een opmerkelijk verhaal, maar er zijn ook een hoop gevangenis uitbraken met een bijzonder verhaal. Wij hebben een aantal opmerkelijke gevangenis uitbraken op een rij gezet voor jouw entertainment.

Bekijk ook:
De 5 meest bijzondere gevangenissen ter wereld

Nectarines

Het jaar 1986 was niet alleen opmerkelijk door de Tsjernobyl ramp, maar ook omdat Michel Vaujour toen uit de gevangenis wist te ontsnappen met behulp van fruit. Vaujour's vrouw heeft voor zijn ontsnapping helikopter lessen genomen, want dit was een cruciaal onderdeel van het plan, maar niet zo cruciaal als de nectarines die gewoon in de gevangenis aanwezig waren.

bijzondere gevangenis uitbraak

Michel heeft de nectarines op zo'n manier geschilderd dat deze op granaten leken. Hiermee kon hij zich een weg banen naar het dak van de gevangenis waar zijn vrouw hem kwam ophalen met een helikopter. Zijn vrouw werd gesnapt en gearresteerd, Michel werd pas weer opgepakt nadat hij tijdens een mislukte overval poging geschoten werd.

Fotografisch geheugen

In het Verenigd Koninkrijk wonen een paar hele slimme criminelen, dat blijkt uit de bizarre uitbraak van Andrew Rodger, Keith Rose en Matthew Williams. Zij werkte in de plaatwerkerij van de gevangenis, en wisten alles wat zij nodig hadden voor een uitbraak hier ook te maken. Ze hebben niet alleen een grote ladder gemaakt, maar ook een geweer en zelfs een ‘masterkey'. De masterkey hebben zij gemaakt door de vorm van de sleutel aan de sleutelbos van de bewakers te onthouden, en deze na te maken in de plaatwerkerij. Op die manier konden zij elke deur openen. Vier dagen later werden zij weer opgepakt terwijl zij plannen maakten om een vliegtuig te stelen.

Flexibel genoeg?

opmerkelijke gevangenis uitbraken

De Zuid-Koreaanse Choi Gap Bok werd op 12 september 2012 gearresteerd. Hij had een overval gepleegd, waardoor hij in de gevangenis terecht kwam. Choi was echter ook gek op yoga. Met 23 jaar yoga achter de rug, wist hij slechts 5 dagen na zijn arrestatie al te ontsnappen. Dit deed hij door zich door het gat in de cel, waar normaal zijn voedsel door gegeven wordt, te wurmen. Opmerkelijk, want dat gat is slechts 15 centimeter hoog en 43 centimeter breed. In slechts 34 seconden wist hij zichzelf er doorheen te wurmen. Het heeft niet lang geduurd, want zes dagen later werd hij weer opgepakt.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste gevangenissen ter wereld

Oefening baart kunst

In 2012 wist ook Ronald Silva te ontsnappen. Silva zat vast in een Braziliaanse gevangenis. Zijn vrouw kwam hem wekelijks opzoeken, maar voor haar volgende bezoek had hij een originele vraag; of zij volgende keer een setje van haar kleding mee zou kunnen nemen. Silva schoor zijn armen en benen, heeft nepnagels opgedaan, een pruik, lippenstift en hakken, en heeft het setje kleding van zijn vrouw aangetrokken. De bewakers hadden geen flauw benul en hij kon hen moeiteloos voorbij lopen alsof hij een bezoeker was. Toen hij echter richting zijn vrienden liep buiten de gevangenis, viel het een agent op dat hij wel heel erg veel moeite had op de hakken. De agent trok aan de bel omdat hij het vermoeden had dat er iets niet juist was.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.