Zo zorg je voor de snelste laadtijd op jouw webshop 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zorg je voor de snelste laadtijd op jouw webshop

Heb je een eigen webshop? Dan is het goed om te weten dat het aantal conversies van de webshop voor een aanzienlijk deel afhankelijk is van de laadtijd van de website. Een snelle webshop zorgt namelijk voor meer conversies en een trage website kan je dus heel wat omzet kosten. Het is daarom essentieel om dat te vermijden, en daarom is het handig om te weten hoe je de laadtijd van jouw webshop kan verbeteren. Lees snel verder, want in dit artikel leggen we uit hoe je dat kan doen!

Tip 1: Kies het juiste e-commerce platform

De snelheid van je webshop is voor een groot deel afhankelijk van het e-commerce platform dat je gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een platform van goede kwaliteit met een fijne service.

Er zijn meerdere e-commerce platforms te vinden, maar twee van de populairste keuzes van dit moment zijn toch wel Shopware en Magento 2.

  • Shopware is een open source e-commerce platform uit Duitsland, dat sinds 2000 al bestaat en al duizenden tevreden klanten heeft. Shopware wordt nu ook steeds populairder in Nederland en de rest van Europa.
  • Magento 2 is ook een open sourse e-commerce platform, van Adobe, en dit is wereldwijd het populairste en grootste e-commerce platform dat nu bestaat.
Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Mocht je dus nog opzoek zijn naar een geschikt e-commerce platform voor je webshop, dan moet je zeker Shopware hosting of Magento hosting overwegen. Duizenden webshops zijn met deze platforms gemaakt, dus dan weet je wel dat het goed zit.

Laadtijd webshop

Tip 2: Let op de afbeeldingen van je webshop

De snelheid van je webshop is ook voor een deel afhankelijk van de afbeeldingen op de website. Afbeeldingen zijn namelijk relatief grote bestanden met veel data en het kan redelijk wat tijd kosten om die te laden. Let dus op de hoeveelheid en grootte van de afbeeldingen op je website, want dit kan de snelheid van je webshop redelijk wat vertragen.

Dit kan je doen met de afbeeldingen, om de laadtijd van je webshop nog wat te verbeteren:

  • Niet te veel afbeeldingen; je webshop wordt al een stuk sneller door niet al te veel afbeeldingen te gebruiken. Ben dus een beetje kritisch op alle afbeeldingen die je op de website plaatst. Overbodige afbeeldingen kan je beter weglaten.
  • Bestandsgrootte van de afbeelding; kies voor afbeeldingen met een klein bestand, want ook dit zorgt voor een snellere laadtijd.
Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Online shopping

Tip 3: Minder plug-ins

Tegenwoordig kan je allerlei plug-ins gebruiken bij een webshop en dat ziet er soms best leuk uit. Het is alleen wel wijsheid om niet al te veel plug-ins te gebruiken, want ook deze kunnen de snelheid van je webshop behoorlijk belemmeren. Bij de keuze voor plug-ins is het dus aangeraden om redelijk kritisch te zijn. Vraag jezelf af of de plug-in echt een toegevoegde waarde heeft. Zo niet; dan is het wellicht beter om deze plug-in niet te gebruiken.

Plug-ins

Tip 4: Maak gebruik van caching

Je kan een webshop ook sneller maken door gebruik te maken van caching. Met caching wordt er informatie van de webshop op de computer van de bezoeker opgeslagen. De webshop zal vanaf nu in de toekomst veel sneller laden als de bezoeker de pagina's weer bezoekt, omdat een groot deel van de informatie al lokaal te vinden is. Check dus even of de caching van je webshop aanstaat, want dit kan de snelheid van de webshop dus flink verbeteren!

Caching

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.