Coronaproof nazomeren: hier kun je nog naartoe 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronaproof nazomeren: hier kun je nog naartoe

Het coronavirus gooit roet in het eten als het gaat om het bezoeken van vakantiebestemmingen. Het ene na het andere land kleurt voor Nederland oranje, en dat betekent dat vakantiereizen naar deze landen niet meer zijn toegestaan. Waar je misschien dacht dat je in aankomende maanden vast nog ergens lekker kon nazomeren, wordt dit dus steeds lastiger gemaakt, omdat er maar weinig vakantiebestemmingen overblijven. Wil je echt nog even op vakantie? Deze bestemmingen zijn nu nog te bezoeken. 

Portugal 

Omdat ook Spanje en de eilanden van Griekenland onlangs naar code oranje zijn gegaan, is Portugal nu een echte favoriet voor een zonnige vakantiebestemming. En terecht, want Portugal heeft een hoop moois te bieden voor een heerlijke vakantie. Uiteraard wordt er ook in Portugal rekening gehouden met het coronavirus. Voor het vasteland van Portugal is geen covid-19 test nodig, maar mocht je willen reizen naar Madeira of de Azoren, moet er van tevoren een negatieve uitslag van de covid-19 test getoond kunnen worden. Ook geldt in Portugal een sociale distancing afstand van 2 meter, en moet er in alle gesloten ruimtes een mondkapje gedragen worden.

Voor de regio Lissabon geldt momenteel een oranje reisadvies: vakantiereizen hier naartoe worden afgeraden. Echter biedt Portugal in vergelijking met andere landen nog veel mogelijkheden voor een mooie vakantie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de betoverende Algarve of het bruisende Porto.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Coronaproof nazomeren: hier kun je nog naartoe 17

Oostenrijk

Een ander land die we nog steeds kunnen bezoeken is Oostenrijk. Oostenrijk is natuurlijk een prachtige bestemming voor als je er nog even tussenuit wil. Ook in dit land zal het er uiteraard anders uitzien vanwege het coronavirus dan dat je normaal gewend bent. Zo is de afstand in publieke ruimtes 1 meter, en moeten mondkapjes worden gedragen in winkels, openbaar vervoer, taxi’s en andere gezondheidsfaciliteiten. Daarnaast ook bij bijeenkomsten waarbij 1 meter afstand niet haalbaar is. Om op vakantie te gaan naar Oostenrijk is geen covid-19 test uitslag nodig. Als je dus toch nog even lekker op vakantie wil, biedt Oostenrijk veel mooie bestemmingen om een leuke vakantie te hebben.

Coronaproof nazomeren: hier kun je nog naartoe 18

Italië

Ook Italië is momenteel nog code geel, en dus nog te bezoeken voor een vakantie. Hoewel het coronavirus in Italië hard heeft toegeslagen, ontvangt het land nog veel toeristen. Ook in Italië gelden er strenge beperkingen door het coronavirus. Zo moet er minimaal 1 meter afstand gehouden worden, en is het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes en in het openbaar vervoer verplicht. Tevens is het dragen van een mondkapje in sommige regio’s ook buiten verplicht. In Italië is het ook zo dat wanneer je verplaatst, je een mondkapje op moet zetten. Wacht je dus in een restaurant tot je een tafel toegewezen krijgt, of ga je tussen het eten door even naar het toilet? Dan moet je je mondkapje opzetten.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

De coronaregels kunnen in Italië per regio verschillen. Zo zijn er in bepaalde gevallen documenten of formulieren nodig als je hierheen reist. Let dus even goed op welke regels er gelden in de regio waar jij naar toe zou willen gaan op vakantie. Van steden bezoeken tot een relax vakantie: Italië heeft het allemaal.

Coronaproof nazomeren: hier kun je nog naartoe 19

Curaçao en Bonaire 

Wil je zeker zijn van de zon en een mooie vakantiebestemming, en heb je geen moeite met een verre reis? Goed nieuws, want je kunt momenteel nog naar Curaçao en Bonaire op vakantie. Deze bestemmingen zijn natuurlijk ideaal voor een heerlijke zonvakantie. Ook hier worden coronamaatregelen in acht genomen. Om naar Curaçao of Bonaire te vliegen heb je dan ook een negatieve uitslag van de covid-19 test nodig. Daarnaast moeten er nog enkele andere documenten ingevuld worden voordat je naar Curaçao of Bonaire vertrekt. De social distancing afstand is hier 1,5 tot 2 meter, en mondkapjes zijn verplicht wanneer deze afstand niet haalbaar is. Ondanks de beperkingen, bieden Curaçao en Bonaire jou de ultieme mogelijkheid om nog even heerlijk te nazomeren.

Coronaproof nazomeren: hier kun je nog naartoe 20

 

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.