Zeker de helft van de Nederlanders stelt updaten uit 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zeker de helft van de Nederlanders stelt updaten uit

Updates. Ze zijn er niet voor niets. Toch denkt meer dan de helft van de Nederlanders daar blijkbaar anders over. Meer dan de helft van de Nederlanders stelt het updaten van mobiele apparaten en computers dan ook graag het liefst zo lang mogelijk uit. Maar zitten daar ook risico's aan? We gingen voor je op onderzoek uit.

Beveiliging & Privacy

Met de komst van de nieuwe privacywetgeving, ook wel de AVG, zou je denken dat iedereen ook daadwerkelijk voor veilig gaat. Maar zolang updates uitgesteld blijven worden door ons, als consument, houdt het wel een keer op. Een groot gedeelte van onze privacy ligt namelijk gewoon in onze eigen handen. Vandaag de dag doen we namelijk van alles via het wereldwijde web. Of het nu gaat om simpelweg een spelletje spelen, het lezen van deze post of het doen van een banktransactie. Alles gebeurt online.

Updates zijn er niet om je te irriteren

Veel mensen vinden het ontzettend vervelend als er alweer een nieuwe update uit is voor hun mobiele telefoon of computer. Begrijpelijk. Soms krijg je iedere week wel weer een nieuwe software-update binnen. En het doen van zo'n update kost daarnaast ook nog eens flink wat tijd. En tijd is nou net het grootste excuus dat we gebruiken voor ongeveer alles waar we eigenlijk helemaal geen zin in hebben.

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

Maar het uitstellen van zo'n update kan grote gevolgen hebben voor jouw persoonlijke situatie. Door het niet, of niet tijdig, uitvoeren van een update kunnen er problemen ontstaan waardoor jouw apparaat gevoeliger is voor hackers. Deze hackers zullen dan ook van alles proberen om in je telefoon of computer te kunnen komen en zo gegevens van je te kunnen achterhalen.

Ook jij bent interessant

Daarnaast is een veel gehoorde reden dat mensen niet het idee hebben dat ze interessant genoeg zijn om gehackt te worden. Maar dat is absoluut niet waar. Je hoeft niet een bekende persoon te zijn om misbruik van gemaakt te kunnen worden. Met een foto of scan van jouw identiteitsbewijs kan er namelijk gewoon een bankrekening worden geopend of een hotelovernachting worden geboekt. En dit wordt uiteindelijk allemaal herleidt naar jou.

Blijf gewoon up-to-date

Wil je zeker weten dat je zo veilig mogelijk bent? Zorg er dan gewoon voor dat je up-to-date bent en blijft. Controleer zelf ook regelmatig of er updates beschikbaar zijn. Nieuwe updates brengen namelijk meer dan nieuwe features. Het belangrijkste onderdeel van nieuwe updates zijn de beveiligingspatches. Hiermee worden eventuele beveiligingslekken gedicht. Dus, check gewoon wekelijks of er update zijn. Voer ze uit en zorg ervoor dat je niet op gekke linkjes klikt (ook niet in je mail). Zo voorkom je dat internetcriminelen er binnenkort met jouw data vandoor gaan.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.