Wat is een eSIM? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is een eSIM?

Vandaag de dag weet iedereen wel wat een simkaart is, maar heb jij al gehoord van een eSIM? Dit digitale kaartje is relatief nieuw in de smartphonewereld, maar waarschijnlijk maken we hier in de toekomst allemaal gebruik van. Lees snel verder als je meer wilt weten over de eSIM, want in dit artikel leggen we uit wat het precies is en welke voordelen je hier aan kan hebben!

Wat is een eSIM?

Als eerste is het goed om te waar eSIM precies voor staat. Dit is namelijk een afkorting voor embedded sim en in de praktijk komt het erop neer dat er een digitale simkaart is geïntegreerd in de smartphone. Met een eSIM heb je dus geen plastic simkaartje meer nodig om bijvoorbeeld te kunnen bellen, internetten, of sms'en met je telefoon. De digitale simkaart doet namelijk precies hetzelfde als het fysieke kaartje.

Wat zijn de voordelen van een eSIM?

Een digitale simkaart klinkt misschien wel leuk, maar je hebt er ook meerdere voordelen van. Een eSIM om deze redenen namelijk een vrij handige uitvinding:

  • Snel en minder gedoe. Een nieuwe eSIM is makkelijker en sneller dan een fysieke simkaart. De digitale kaart kan je namelijk eenvoudig installeren via een app en zo hoef je dus niet meer te wachten totdat de postbode de simkaart heeft bezorgd.
  • Meerdere nummers op een telefoon.  Met een eSIM kan je gebruik maken van de dual sim. Dit is bijvoorbeeld handig als je een privé- en werknummer hebt. Tijdens werkuren gebruik je je werknummer en daarna schakel je het nummer uit (of naar voicemail), zodat je nooit wordt gestoord in je vrije uurtjes. Lekker handig, toch?
  • Nooit kwijt. Waar we onze digitale simkaarten nog wel eens kwijtraken, kan dit nooit gebeuren met een eSIM. Dit kaartje is digitaal en die kan je dus niet kwijtraken. Dat scheelt ook weer een frustrerende zoekactie!
  • Beter voor het milieu. Met een eSIM hoeven de digitale simkaarten niet meer gemaakt te worden en dat scheelt ook weer een beetje plastic. Ook de verpakking eromheen is niet meer nodig. Dus dat levert toch meer winst op dan je in eerste instantie misschien zou doen vermoeden.
Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Kan je een eSIM gebruiken op jouw smartphone?

Het is goed om te weten dat een eSIM nog niet door alle smartphones wordt ondersteund. Dit komt doordat de eSIM nog relatief nieuw is en daardoor is deze vaak niet beschikbaar op relatief oudere telefoons. De meeste nieuwe telefoons ondersteunen de eSIM wel, dus als je net een nieuwe aankoop hebt gedaan kan je hier waarschijnlijk wel een eSIM bij gebruiken.

eSIM bij smartphones van Apple

Je kan een eSIM gebruiken bij de volgende smartphones van Apple: iPhone SE (2020), Xs, Xs Max, Xr, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max, iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro, 13 Pro Max.

eSIM bij android smartphones

Je kan een eSIM gebruiken bij de volgende android smartphones:

  • Google Pixel 2, 2 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, 4 XL, 4a, 4a 5G, 5.
  • Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S20, S20+, S20 Ultra, Note 20, Note 20 Ultra, Fold, Z Fold 2, Z Flip, Z Flip3, Z Fold3.
  • Motorola Razr (2019), Razr 5G.
  • Oppo Find X3 Pro
Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Ook goed om te weten: je kan een eSIM ook gebruiken bij een Sim Only abonnement.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.