1-jarige heeft coronavirus overwonnen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

1-jarige heeft coronavirus overwonnen

De IC bedden beginnen vol te lopen. Een tijdje geleden werd er gezegd dat voornamelijk oudere mensen hard geraakt zouden worden door het virus, maar de 1-jarige Medina uit Oegstgeest bewijst hier het tegendeel van. Kinderen zouden vooral verspreiders zijn i.p.v. zieke, maar dat heeft Medina toch net iets anders ervaren.

De eerste klachten

Medina is 10 dagen lang opgenomen geweest in het ziekenhuis in Leiderdorp. De eerste klachten begonnen op 16 maart. Ze had voornamelijk last van benauwdheid en moest veel hoesten. Zij werd getest op corona en bleek positief, ze moest dan ook met spoed naar het ziekenhuis gezien haar klachten steeds erger werden.

In het ziekenhuis

Elke dag kreeg ze liters zuurstof toegediend in het ziekenhuis, maar dit bleek in eerste instantie geen verbetering te geven. Zelfs een bad nemen kostte haar lichaam te veel energie, omdat ze daar te weinig zuurstof in haar lichaam voor had. Gelukkig bleef Medina vechten en hoefde ze niet naar de IC. Haar ouders zijn heel de tijd bij haar gebleven. Ze mochten de kamer ook niet uit, zelfs niet om even een frisse neus te halen. Ook de verplegers kwamen de eerste dagen niet op de kamer, zij gebruikten een intercom voor de communicatie.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Gelukkig samen

Op 1 april mocht Medina weer naar huis. Zij moet nu wel twee weken, samen met haar zusje en ouders, in thuisisolatie zitten en mag dus nog niet naar buiten. Maar dat vindt het gezin totaal niet erg, ze zijn allang blij dat ze hun dochter weer gezond thuis hebben. De familie is weer compleet. En Medina geniet er uiteraard ook van, die loopt al de hele dag met een big smile op haar gezicht! Goed gestreden knapperd!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.