duikboot
Bron afbeelding: YouTube
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze mini-duikboot voor particulieren is verrassend ‘betaalbaar’

Het is onlangs bekend geworden dat de vermiste onderzeeër ‘Titan’ hoogstwaarschijnlijk is geïmplodeerd. Het vaartuig kon de druk van het water niet aan. Tijdens de bouw van een duikboot moet er met van alles rekening worden gehouden, en er gaat een vernuftig stukje techniek in schuil. De rijken der aarde duiken ook graag naar een wrak of varen langs koraalriffen, en daar gebruiken ze dit soort mini-duikboten voor.

Mini-onderzeeër Nemo

De Nederlandse fabrikant U-Boat Worx is gespecialiseerd in het maken van duikboten voor particulieren. Deze mini-onderzeeër is niet groter dan twee jetski’s, en is geschikt voor twee personen. De fabrikanten hebben het vaartuig zo ontworpen dat het makkelijk op een jacht is mee te nemen, of zelfs op een aanhanger achter de auto. Met zijn 2500 kg is Nemo het de lichtste bemande mini-duikboot ooit.

De ontwerpers hebben de technische gegevens van grotere duikboten als voorbeeld genomen. Anders dan het ontwerp van de vermiste Titan is de technologie in dit vaartuig zeer geavanceerd, en is er rekening gehouden met extreme waterdruk. Deze mini-onderzeeër is echter niet geschikt om te duiken naar grote diepten, maar tot honderd meter onder water is geen probleem.

Betaalbare mini-duikboot voor de rijken

Nemo is slechts 155 centimeter hoog, maar is toch geschikt voor twee personen. Door de stevige koepel heb je een panoramisch uitzicht op koraalriffen, vissen, en al het andere wat een wereld onderwater adembenemend maakt. Je kunt met een maximale snelheid van 5,5 km/u varen, maar dat is snel genoeg als je duikt om te genieten van het uitzicht.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De mini-duikboot kan in totaal acht uur onder water blijven, en kan ook op afstand worden bediend, zoals vanaf het jacht of de kust. Als je deze duikboot koopt dan krijg je er een training van acht dagen bij, want je stapt uiteraard niet even in een auto. Jan Modaal kan dit vaartuig niet zomaar aanschaffen, maar de rijken der aarde kunnen Nemo al aanschaffen voor 590.000 euro, en dat is zeer goedkoop als je kijkt naar andere aanbieders.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.