Interesse in duurzame energie? Verdiep je eens in zonnepanelen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Interesse in duurzame energie? Verdiep je eens in zonnepanelen

Duurzame energie is dé trend van het moment. En een veelgebruikte manier om duurzame energie op te wekken is met behulp van zonnepanelen. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van zonnepanelen. En hoe je de eventuele kosten van nieuwe zonnepanelen kan berekenen. 

Steeds meer zonnepanelen in Nederland

In Nederland wordt steeds meer energie opgewekt met zonnepanelen. Kijk zelf maar eens rond wanneer je buiten door de buurt loopt. Tegenwoordig kan je geen straat meer inlopen, zonder dat je zonnepanelen op de daken ziet. Nederlandse huiseigenaars worden steeds meer fan van zonnepanelen. En dat zie je ook terug in de harde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Op de daken van Nederlandse huizen stond namelijk in 2015 slechts voor 972 megawatt aan vermogen van zonnepanelen opgesteld. In tussentijd is dat aantal flink gestegen. Want in 2019 stond er voor 3 237 megawatt aan vermogen opgesteld. In een paar jaar is het aantal huizen met zonnepanelen dus enorm gestegen! En die stijgende trend zet de komende jaren waarschijnlijk nog flink door.

Interesse in duurzame energie? Verdiep je eens in zonnepanelen 15 Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Steeds meer mensen investeren dus in zonnepanelen. Maar waarom eigenlijk? De reden hierachter is vrij simpel. Zonnepanelen leveren talloze voordelen op. En een investering in zonnepanelen is dus helemaal geen slecht idee.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Welke voordelen? Hier zijn een aantal voorbeelden op een rij:

  • Zonnepanelen zijn goed voor je portemonnee. Zo levert de aanschaf van tien zonnepanelen een voordeel op van ongeveer € 500,- per jaar. De werkelijke besparing en de terugverdientijd is echter afhankelijk van de opgeleverde energie en de huidige stroomprijs.
  • Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van je huis. Zonnepanelen zorgen namelijk voor een beter energielabel. Je huis wordt dan beter beoordeeld op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik, en dat heeft weer een positief effect op de huiswaarde.
  • Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Maar als je meer stroom opwekt, dan dat je verbruikt, raakt die energie niet verloren. Die stroom lever je terug – zonder zelf iets te doen – aan het Nederlandse elektriciteitsnet. En daar krijg je een zogeheten terugleververgoeding voor. Op die manier kan je nog een extraatje verdienen met je investering!
  • Voor zonnepanelen betaal je geen BTW. De Nederlandse overheid stimuleert graag groene initiatieven. En daarom krijg je de BTW terug na een aanschaf van zonnepanelen. Dat scheelt toch aardig wat geld!
  • Zonnepanelen gaan lang mee. Vaak gaan ze langer dan 20-25 jaar mee. En ondertussen heb je de kosten dan allang terugverdiend. En dan heb je alleen nog maar “gratis” stroom!
  • Zonnepanelen zijn duurzaam. En dat is dus goed voor het milieu! In deze tijd willen we allemaal wel iets doen tegen klimaatverandering. En dat kan dus ook met de aanschaf van zonnepanelen. Dat is dus niet alleen fijn voor je eigen portemonnee. Maar het is dus ook goed voor onze planeet!
Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Genoeg redenen dus om zonnepanelen te nemen!

Interesse in duurzame energie? Verdiep je eens in zonnepanelen 16

Kosten van zonnepanelen berekenen?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in zonnepanelen? Dan wil je vast weten hoeveel zo'n groene investering ongeveer kost. Gelukkig kan je daar eenvoudig achter komen. Bij Pure Energie kan je bijvoorbeeld de kosten van zonnepanelen berekenen door een paar eenvoudige gegevens in te vullen. Zo weet je snel of zonnepanelen iets voor jou zijn. Doen dus!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.