in ,

Olifanten sterven massaal in Botswana

Waarschijnlijk komt het door een onbekende ziekte

Olifanten in botswana
BlueOrange Studio© / 123rf.com

In een korte tijd zijn er honderden wilde olifanten gestorven in Botswana. Er wordt vermoed dat dat het gevolg is van een onbekende ziekte. Halverwege juni stond het dodental op meer dan 350.

Massale olifantensterfte

Dr. Niall McCann is van de Britse natuurbeschermingsorganisatie National Park Rescue. Hij vertelt in de Britse media dat hij nog nooit eerder zo’n massale sterfte heeft meegemaakt. Normaal gesproken gebeurt dit alleen in tijden van extreme droogte.

Er zijn al monsters afgenomen van de olifanten in Botswana die naar het laboratorium gestuurd zijn, maar de resultaten hiervan kunnen nog weken op zich laten wachten.

Onbekende ziekte

Het ziet er niet naar uit dat de olifanten in Botswana omgelegd zijn door de stroperij. Dit onder andere omdat hun slagtanden nog aanwezig zijn. Ook is het alleen de olifanten die op dit moment dood gaan, bij stroperij zou je ook andere dode dieren zien door de cyanide die gebruikt wordt. Vergiftiging of een ziekte kunnen nog niet met zekerheid uitgesloten worden. Het lijkt er sterk op dat het neurologisch systeem aangevallen wordt door de manier waarop de levende olifanten lopen en de manier waarop ze dood gaan.

Dr. Niall McCann zegt dat het onmogelijk is om uit te sluiten dat deze ziekte kan overspringen op de mens aangezien ze de oorzaak nog niet weten.

Lees ook:
Staatssecretaris roept op om morgen naar de horeca te gaan

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

India doet mogelijk cryptocurrencies in de ban

Wordt Max dit jaar wereldkampioen?