Olifanten in botswana
BlueOrange Studio© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Olifanten sterven massaal in Botswana

In een korte tijd zijn er honderden wilde olifanten gestorven in Botswana. Er wordt vermoed dat dat het gevolg is van een onbekende ziekte. Halverwege juni stond het dodental op meer dan 350.

Massale olifantensterfte

Dr. Niall McCann is van de Britse natuurbeschermingsorganisatie National Park Rescue. Hij vertelt in de Britse media dat hij nog nooit eerder zo'n massale sterfte heeft meegemaakt. Normaal gesproken gebeurt dit alleen in tijden van extreme droogte.

Er zijn al monsters afgenomen van de olifanten in Botswana die naar het laboratorium gestuurd zijn, maar de resultaten hiervan kunnen nog weken op zich laten wachten.

Onbekende ziekte

Het ziet er niet naar uit dat de olifanten in Botswana omgelegd zijn door de stroperij. Dit onder andere omdat hun slagtanden nog aanwezig zijn. Ook is het alleen de olifanten die op dit moment dood gaan, bij stroperij zou je ook andere dode dieren zien door de cyanide die gebruikt wordt. Vergiftiging of een ziekte kunnen nog niet met zekerheid uitgesloten worden. Het lijkt er sterk op dat het neurologisch systeem aangevallen wordt door de manier waarop de levende olifanten lopen en de manier waarop ze dood gaan.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Dr. Niall McCann zegt dat het onmogelijk is om uit te sluiten dat deze ziekte kan overspringen op de mens aangezien ze de oorzaak nog niet weten.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.