Hoe werkt Apple Pay? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe werkt Apple Pay?

Nederlanders hebben steeds minder vaak cash geld op zak. Het betalen met een pasje middels een PIN-transactie is nergens zo ingeburgerd als in ons land. Maar ondertussen gaan we steeds verder met het ontwikkelen van betaalgemak in winkels: de PIN-code heeft inmiddels in veel winkels plaats gemaakt voor contactloze transacties.

Apple Pay vervangt fysieke bankpas

Omdat veel mensen toch meestal hun telefoon op zak hebben, of gebruik maken van een Apple Watch, en de beveiliging van mobile devices door oplossingen als touch-ID of Face-ID steeds beter is geworden, was het voor Apple een belangrijke reden om een mobiele betalingsdienst te ontwikkelen die kon worden gekoppeld aan een debit- en/of creditcard: Apple Pay. Met deze laagdrempelige oplossing zijn geen speciale betaalautomaten benodigd, maar werkt deze op alle betaalterminals die nu ook al contactloos betalen ondersteunen. Daarbij is Apple Pay ook online te gebruiken bij steeds meer webwinkels die Apple Pay accepteren.

Apple Pay in Nederland

2019 was het jaar dat Apple Pay ook in Nederland vaste voet aan de grond kreeg. Nadat eerst ING in het voorjaar startte met Apple Pay hebben ook Bunq, ABN Amro en Rabobank in de loop van het jaar de stap gemaakt. Apple Pay is te gebruiken bij alle winkels waar onderstaande symbolen staan aangegeven.

Bekijk ook:
SpaceX: dit is de waarde van het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk

Hoe werkt Apple Pay? 15

Maar hoe werkt Apple Pay nu eigenlijk?

Voor wie al gewoon was om met een bankpasje contactloos te betalen is er feitelijk niet zo bar veel veranderd. In plaats van je pasje wordt nu je iPhone of Apple Watch naast de betaalautomaat gehouden om te betalen. De bevestiging van je betaling zie je zowel op de betaalautomaat als op je Apple apparaat. De limiet die je vroeger op je bankpas had is nu ook in te stellen op je pasje die in Apple Pay is vastgelegd. Iedereen die al gebruik maakte van een internet bankieren app op de telefoon, heeft de vraag gekregen om Apple Pay te activeren door je pas aan de Wallet toe te voegen. Je pas is daarmee in je telefoon vastgelegd. Een uitgebreide beschrijving van hoe je Apple Pay kunt configureren op je Apple apparaat vind je hier: https://support.apple.com/nl-nl/HT204506. Het is uiteraard ook mogelijk meerdere bankpassen aan Apple Pay te koppelen. Binnen de Wallet kun je switchen van de ene naar de andere bankpas.

Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Apple Card

Binnen Nederland is het op dit moment nog niet mogelijk om creditcards aan Apple Pay te koppelen. Apple werkt echter momenteel wel aan een eigen creditcard, de Apple Card, speciaal bedoeld voor Apple klanten. Deze is thans beschikbaar voor de eerste Amerikaanse klanten. Voor deze Apple Card werkt Apple samen met Goldman Sachs en Mastercard. Apple claimt dat de kaart talloze voordelen heeft, waaronder privacy, beveiliging, geen kosten en redelijke rentetarieven. Een belangrijk onderdeel vormt ‘Daily Cash’, waarbij men in plaats van de veel voorkomende puntensystemen een cashback krijgt. Deze varieert, afhankelijk van wat je koopt en hoe je betaalt, van 1tot 3 procent van het aankoopbedrag. De cashback wordt in een Apple -Cash account gestort, dat je vervolgens weer kunt besteden. Deze ‘Daily Cash’ wordt dagelijks toegevoegd aan je account.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.