Hoe te beginnen met crypto handelen? (Voor beginners) 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe te beginnen met crypto handelen? (Voor beginners)

Het concept van cryptocurrency wordt de laatste tijd steeds populairder. Zo zijn er ook veel nieuwsgierigen die graag willen beginnen met het handelen in cryptocurrency. In dit artikel zullen we je in details uitleggen hoe de handel in cryptocurrency precies werkt.

Wat is cryptocurrency?

We beginnen bij het begin: wat is het begrip cryptocurrency precies? Cryptocurrency is een digitaal betalingssysteem dat niet afhankelijk is van banken om transacties te verifiëren. Het is een systeem waarbij iedereen overal betalingen direct kan verzenden en ontvangen. In plaats van fysiek geld dat wordt rondgedragen en uitgewisseld in de echte wereld, bestaan cryptocurrency-betalingen puur als digitale invoer in een online database. Wanneer  cryptocurrency wordt overgeboekt, worden de transacties vastgelegd in een digitaal grootboek. Het cryptogeld wordt dan opgeslagen in digitale portefeuilles.

Cryptocurrency heeft zijn naam gekregen omdat het encryptie gebruikt om transacties te verifiëren. Dit betekent dat geavanceerde codering betrokken zijn bij het opslaan en verzenden van cryptocurrency-gegevens. Het doel van encryptie is namelijk om beveiliging en veiligheid te garanderen tijdens het handelen.

De eerste cryptocurrency was Bitcoin, die werd opgericht in 2009 en vandaag de dag nog steeds de bekendste is. Een groot deel van de interesse in cryptocurrencies is om te handelen voor winst, waarbij speculanten soms de prijzen omhoog stuwen.

Hoe koop ik cryptovaluta?

Het is niet nodig om een account te hebben bij een instelling, beurs, bedrijf of een andere organisatie om cryptovaluta te verwerven. Het is echter wel een van de makkelijkere en veiligere manieren.

Met een gereguleerde cryptocurrency-uitwisseling kan je fiatgeld (normaal geld zoals de euro of dollar) inwisselen voor cryptocurrency. Het geeft je ook wat extra functies als je ze nodig hebt, zoals het voor je opslaan van je privésleutels of je helpen met technische problemen. Platformen zoals https://biticodes-app.com en https://www.coinbase.com kunnen u op weg helpen wanneer u een account aanmaakt en deze financiert voor uw crypto-aankopen.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Hoe te beginnen met crypto handelen? (Voor beginners) 13

Hoe betaal ik met crypto?

Crypto-betalingen worden steeds meer geaccepteerd door retailers, particulieren en bedrijven. Hoewel u geld handmatig kunt overboeken, bieden betalingsgateways een eenvoudigere manier om cryptobetalingen te accepteren. Dit voorkomt dat er handmatige fouten worden gemaakt. Je kunt ook een crypto-betaalpas of creditcard gebruiken om fiat-betalingen te doen met crypto die je op een gekoppelde rekening hebt staan.

Wallet

Om een betaling te doen met cryptocurrency, moet je een wallet (portemonnee-applicatie) hebben. Portefeuilles kunnen op uw computer of mobiele apparaten worden geïnstalleerd en je kunt ermee toegang krijgen tot jouw cryptovaluta.

Je portemonnee slaat eigenlijk geen crypto op; het bevat de sleutels die je nodig hebt om toegang te krijgen – dit zijn uw privésleutels. Je portemonnee heeft daarnaast ook nog een openbare sleutel die wordt gebruikt bij transacties. Je kunt deze openbare sleutel zien als een e-mailadres dat wordt gebruikt om betalingen te verzenden en te ontvangen.

Er zijn honderden wallets beschikbaar, elk met verschillende functies. Sommige zijn compatibel met bijna alle cryptocurrencies, terwijl andere misschien maar met een paar werken.

Ontvangen van cryptocurrency

Voor het ontvangen van cryptocurrency naar anderen, hoef je maar één ding te doen: deel je openbare portemonnee-adres met de afzender. Als je elkaar ontmoet, kun je dit ook doen door de andere partij een QR-code te laten scannen (als jouw wallet dat aanbiedt tenminste).

Verzenden van cryptocurrency

Het proces bij het verzenden van cryptocurrency verloopt wat ingewikkelder. Daarom hebben wij het voor je in een stappenplan uitgewerkt.

  1. Voer het openbare portemonnee-adres van de ontvanger in.
  2. Kies het bedrag dat je wilt verzenden (houd rekening met transactiekosten; zorg dat je voldoende geld hebt in je wallet om die extra kosten te betalen).
  3. Nadat je de nummers hebt bevestigd, moet je ze driemaal controleren om domme fouten te voorkomen. TIP: Als je een QR-code gebruikt om een adres te kopiëren, voorkom je mogelijke fouten.
  4. Klik vervolgens op “transactie verzenden” (of het equivalent daarvan) en verifieer je de transactie nog een laatste keer (bevestigend dat je openbare adres en hun openbare adres correct zijn).
Bekijk ook:
Bitcoin ETF's zien kapitaal uitstromen na recordreeks van 19 dagen

Hoe te beginnen met crypto handelen? (Voor beginners) 14

Is cryptocurrency een goede investering?

Cryptocurrency is een goede investering als je de risico’s van cryptovaluta kan accepteren. Anders is een veiliger maar mogelijk minder lucratief alternatief om aandelen te kopen van bedrijven met blootstelling aan cryptocurrencies.

Hoewel het succes van een cryptocurrency-initiatief niet is gegarandeerd, kunnen vroege investeerders op de lange termijn goed worden beloond als de munten aan hun doelstellingen voldoen. Om als een succes op lange termijn te worden beschouwd, moet elk cryptocurrency-initiatief eerst wijdverbreide acceptatie bereiken. In andere woorden: het moet bekend zijn.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin hebben van oudsher weinig prijscorrelatie met de aandelenmarkt in de Verenigde Staten. Dus door Bitcoin te bezitten, diversifieer je jouw portefeuille. Als je denkt dat het gebruik van cryptocurrency in de loop van de tijd steeds populairder wordt, is het waarschijnlijk een goed idee om in crypto te investeren als onderdeel van een uitgebalanceerde portefeuille. Zorg er wel voor dat je een onderzoek hebt gedaan voor elke cryptocurrency die je koopt. Dit zal je helpen met begrijpen waarom de valuta succesvol zal worden.

Wat zijn de risico’s van cryptovaluta?

Cryptocurrencies zijn nog relatief nog nieuw en de markt voor deze digitale valuta is erg volatiel. Dat wil zeggen dat de prijzen heel snel omhoog en omlaag kunnen gaan. Omdat cryptocurrencies geen banken of andere derde partijen nodig hebben om ze te reguleren, zijn ze meestal onverzekerd en zijn ze moeilijk om te zetten in een vorm van tastbare valuta (zoals Amerikaanse dollars of euro's). Bovendien, aangezien cryptocurrencies immaterieel en op de technologie gebaseerd zijn, kunnen ze worden gehackt zoals elk ander immaterieel technologisch medium zoals websites en telefoons. Ten slotte, aangezien je jouw cryptocurrencies in een digitale portemonnee opslaat, bent je je volledige cryptocurrency-investering kwijt als de wallet (of de toegang ernaartoe of back-ups ervan) wordt kwijtgeraakt.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.