in

Hack Microsoft Linux OS en verdien een ton!

Microsoft looft een beloning uit van $100,000

Hack Microsoft en verdien een ton beloning

Microsoft looft een beloning uit van $100,000 (92.741 EURO) voor degene die de Linux OS beveiliging kan breken. De software gigant heeft een compacte versie van Linux vorig jaar voor de Azure Sphere OS gemaakt. Deze is bedoeld om op speciale chips te lopen en gespecialiseerd op het Internet Of Things (IoT). De OS is speciaal voor dit platform ontwikkeld wat moet zorgen voor geïsoleerd werkende service apps in een sandbox voor beveiliging toepassingen.

Microsoft wil nu hackers testen om de beveiliging van de Azure Sphere OS te testen. Het bedrijf looft een ton uit aan degene die de software weet te hacken. Het bug bounty programma is onderdeel van een drie maanden durend onderzoek wat zijn beloop zal hebben vanaf 1 juni tot 31 augustus 2020.

“We zullen 100.000 dollar betalen voor specifieke scenarios in het Azure Sphere Security Reaschrch Challenge gedurende de looptijd van het programma.” gaf Sylvie Liu aan, een security program manager werkende voor het Security Response Center van Microsoft.

Microsoft wil een groep beveiliging onderzoekers

Microsoft wil een groep beveiliging onderzoekers om mee te doen aan de challenge. De challenge zal zich richten op Azure Sphere OS zelf en niet de onderliggende cloud onderdelen welke momenteel al meedoen aan een bounty program award challenge. Microsoft is specifiek op zoek naar een groep beveiliging onderzoekers om de Linux OS beveiliging te breken. Directe aanvallen zijn buiten spel, maar onderzoekers kunnen zich hier melden voor de challenge.

Lees ook:
Leven op Mars dichterbij door onderzoek

Azure Sphere is vorig jaar aangekondigd op de Build developer conference en momenteel nog erg nieuw. Bedrijven zoals Starbucks gebruiken Azure Sphere voor de beveiliging van de winkel apparaten. Deze geven data terug over het type bonen, de koffie temperatuur en de waterkwaliteit voor elk kopje espresso.

Microsoft CEO Staya Nadella ziet IoT apparaten als een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Eerder dit jaar omschreef Nadella cloud-zaken als een van de grootste hardware bezigheden voor Microsoft. Nadella maakt openlijk jacht op de miljarden IoT apparaten welke volgens analisten de komende tien jaar op de markt zullen komen. Azure Sphere is een belangrijk onderdeel van de druk op het winnen van de wereld welke verder zal rijken dan Windows en steeds afhankelijker zal worden van cloud technologieën.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vliegen zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn als voorheen

Via dit nieuwe platform kun je vanaf vandaag livestream concerten bijwonen