Saved Read later
Deel dit bericht

Hack Microsoft Linux OS en verdien een ton!

Microsoft looft een beloning uit van $100,000 (92.741 EURO) voor degene die de Linux OS beveiliging kan breken. De software gigant heeft een compacte versie van Linux vorig jaar voor de Azure Sphere OS gemaakt. Deze is bedoeld om op speciale chips te lopen en gespecialiseerd op het Internet Of Things (IoT). De OS is speciaal voor dit platform ontwikkeld wat moet zorgen voor geïsoleerd werkende service apps in een sandbox voor beveiliging toepassingen.

Microsoft wil nu hackers testen om de beveiliging van de Azure Sphere OS te testen. Het bedrijf looft een ton uit aan degene die de software weet te hacken. Het bug bounty programma is onderdeel van een drie maanden durend onderzoek wat zijn beloop zal hebben vanaf 1 juni tot 31 augustus 2020.

“We zullen 100.000 dollar betalen voor specifieke scenarios in het Azure Sphere Security Reaschrch Challenge gedurende de looptijd van het programma.” gaf Sylvie Liu aan, een security program manager werkende voor het Security Response Center van Microsoft.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Microsoft wil een groep beveiliging onderzoekers

Microsoft wil een groep beveiliging onderzoekers om mee te doen aan de challenge. De challenge zal zich richten op Azure Sphere OS zelf en niet de onderliggende cloud onderdelen welke momenteel al meedoen aan een bounty program award challenge. Microsoft is specifiek op zoek naar een groep beveiliging onderzoekers om de Linux OS beveiliging te breken. Directe aanvallen zijn buiten spel, maar onderzoekers kunnen zich hier melden voor de challenge.

Azure Sphere is vorig jaar aangekondigd op de Build developer conference en momenteel nog erg nieuw. Bedrijven zoals Starbucks gebruiken Azure Sphere voor de beveiliging van de winkel apparaten. Deze geven data terug over het type bonen, de koffie temperatuur en de waterkwaliteit voor elk kopje espresso.

Microsoft CEO Staya Nadella ziet IoT apparaten als een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Eerder dit jaar omschreef Nadella cloud-zaken als een van de grootste hardware bezigheden voor Microsoft. Nadella maakt openlijk jacht op de miljarden IoT apparaten welke volgens analisten de komende tien jaar op de markt zullen komen. Azure Sphere is een belangrijk onderdeel van de druk op het winnen van de wereld welke verder zal rijken dan Windows en steeds afhankelijker zal worden van cloud technologieën.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.