in ,

OMGOMG sadsad

Vliegen zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn als voorheen

Wat staat ons allemaal te wachten?

De laatste keer dat er echt wat veranderde met vliegen was na de aanslagen op 9 september. De beveiliging voor het instappen zag een verandering, alles moest extra gecontroleerd worden. Nu met het coronavirus zal er ook weer een hoop veranderen. Vliegen zal nooit meer het zelfde zijn.

Forbes heeft een rapport opgesteld waarin ze ingaan op wat de reizigers te wachten staat zodra de vliegtuigen weer gaan vliegen. Een ding staat vast, van aankomst op de luchthaven naar in het vliegtuig zal langer gaan duren. Extra vroeg op Schiphol zijn dus.

Afstand en Hygiëne

We zullen waarschijnlijk meer afstand moeten houden en ook zal de hygiëne omhoog moeten. Waarschijnlijk zullen er protocollen komen met betrekking tot desinfectie. Volgens Forbes kan de check-in wel eens vier uur gaan duren.

Hoewel bij de herstart van het vliegen het waarschijnlijk nog mee zal vallen met de extra tijd, naarmate de luchtvaart langer actief is zal de wachttijd oplopen. Dit komt vooral omdat men denkt dat veel mensen het vliegen voorlopig nog even uitstellen. Naast langer wachten zal de check-in er waarschijnlijk ook iets anders uit komen te zien dan je gewend bent.

Bekijk ook:
Reistest: Welke droomvakantie kies jij?

Online Check-in

Veel vliegvelden zullen volledig overstappen op de online check-in methode. Ook zal contactloos betalen een belangrijke maatregel tegen het virus worden voorspelt het rapport.

Sommige luchthavens zullen zo ver gaan dat ze biometrische boarding processen zullen instellen. Denk aan gezichtsherkennings-software zodat er minder contact zal zijn tussen luchthaven personeel en de reiziger. Sommige maatschappijen maken momenteel al gebruik van dergelijke strategieën.

Naast de online check-in zou het ook zo maar kunnen dat je straks je eigen bagage moet gaan inchecken. Ook dit om zo min mogelijk contact te hebben tussen luchtvaart personeel en reizigers. En nu zal je denken dat dit korting oplevert omdat je ineens van alles zelf moet doen, het tegenovergestelde zal waar zijn: vliegen zal waarschijnlijk duurder worden.

Bloed testen

Volgens het rapport zou je te maken kunnen krijgen met desinfecterende tunnels, immuniteits-paspoorten en bloed testen. Volgens Forbes is het niet ondenkbaar dat voor je vlucht even je bloed gecontroleerd moet worden om te voorkomen dat een ziek persoon het vliegtuig betreed.

Bekijk ook:
Er komt een harde lockdown in Nederland

Ook zullen niet vliegers waarschijnlijk de luchthavens niet meer in mogen. Even een drankje aan de bar terwijl je wacht op familie die terug komt van een vlucht zal dus veranderen in wachten in de auto.

Sanitagging

De vliegtuig maatschappij strategie firma SimpliFlying heeft 70 mogelijke veranderingen in kaart gebracht. Een daarvan is Sanitagging. Het houd in dat je bagage een label krijgt zodra het gedesinfecteerd is.

Ook SimpliFlying geeft aan dat contactloos instappen met gezichtsherkenning de manier van boarden gaat worden. Hoe het zit met de privacy regels is nog niet helemaal duidelijk maar kennelijk mag alles opgeofferd worden als het maar tegen corona is.

Zit je eenmaal in het vliegtuig na je bloedtest en wandeling door de desinfectietunnel gevolgd door een boarding met gezichtsherkenning…Dan is het waarschijnlijk tijd om je verplicht gestelde masker te gaan dragen, kan je niet meer naast iemand zitten zonder dat er een scherm tussen zit en krijg je waarschijnlijk ook niets te eten of drinken aan boord.

Als je eenmaal aankomt op de plek van bestemming zou het volgens het rapport ook heel goed kunnen dat je moet bewijzen dat je bent gevaccineerd. Dit natuurlijk pas nadat er een vaccine beschikbaar is.

Bekijk ook:
10 Landen met de meeste coronadoden

Temperatuur meting

Ook een idee is volgens vele het meten van de temperatuur van gelande passagiers. Of natuurlijk de bloedtest gezien een verhoogde temperatuur niet per definitie corona inhoud en je ook besmet kunt zijn met het coronavirus zonder dat je een verhoogde temperatuur hebt.

Hoewel er officieel nog geen besluiten zijn genomen voeren luchtvaart maatschappijen de druk op voor een uniforme methode. Dit om het voor iedereen begrijpelijk te houden. Het nadeel is dat je als reiziger dan niet kunt kiezen voor een maatschappij waar je bijvoorbeeld niet je bloed hoeft af te geven of gevaccineerd moet zijn om te mogen vliegen.

Gelukkig zijn er altijd veel verschillende belangen en wetgevingen, ook bij een gezondheidscrisis zoals deze welke mogelijk een uniforme methode in de weg staan. Hoe dan ook vliegen zal anders worden, een waarschijnlijk een stuk minder plezierig.

Bekijk ook:

Mentor

Geschreven door Jeroen VanderPloeg

AuteurTrendwatcherQuiz ingezondenToplijst ingezondenVideo ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dolfijn zafar dood

Dolfijn Zafar dood aangespoeld op strand Wijk aan Zee

Hack Microsoft en verdien een ton beloning

Hack Microsoft Linux OS en verdien een ton!