Saved Read later
Deel dit bericht

Vliegen zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn als voorheen

De laatste keer dat er echt wat veranderde met vliegen was na de aanslagen op 9 september. De beveiliging voor het instappen zag een verandering, alles moest extra gecontroleerd worden. Nu met het coronavirus zal er ook weer een hoop veranderen. Vliegen zal nooit meer het zelfde zijn.

Forbes heeft een rapport opgesteld waarin ze ingaan op wat de reizigers te wachten staat zodra de vliegtuigen weer gaan vliegen. Een ding staat vast, van aankomst op de luchthaven naar in het vliegtuig zal langer gaan duren. Extra vroeg op Schiphol zijn dus.

Afstand en Hygiëne

We zullen waarschijnlijk meer afstand moeten houden en ook zal de hygiëne omhoog moeten. Waarschijnlijk zullen er protocollen komen met betrekking tot desinfectie. Volgens Forbes kan de check-in wel eens vier uur gaan duren.

Hoewel bij de herstart van het vliegen het waarschijnlijk nog mee zal vallen met de extra tijd, naarmate de luchtvaart langer actief is zal de wachttijd oplopen. Dit komt vooral omdat men denkt dat veel mensen het vliegen voorlopig nog even uitstellen. Naast langer wachten zal de check-in er waarschijnlijk ook iets anders uit komen te zien dan je gewend bent.

Online Check-in

Veel vliegvelden zullen volledig overstappen op de online check-in methode. Ook zal contactloos betalen een belangrijke maatregel tegen het virus worden voorspelt het rapport.

Sommige luchthavens zullen zo ver gaan dat ze biometrische boarding processen zullen instellen. Denk aan gezichtsherkennings-software zodat er minder contact zal zijn tussen luchthaven personeel en de reiziger. Sommige maatschappijen maken momenteel al gebruik van dergelijke strategieën.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Naast de online check-in zou het ook zo maar kunnen dat je straks je eigen bagage moet gaan inchecken. Ook dit om zo min mogelijk contact te hebben tussen luchtvaart personeel en reizigers. En nu zal je denken dat dit korting oplevert omdat je ineens van alles zelf moet doen, het tegenovergestelde zal waar zijn: vliegen zal waarschijnlijk duurder worden.

Bloed testen

Volgens het rapport zou je te maken kunnen krijgen met desinfecterende tunnels, immuniteits-paspoorten en bloed testen. Volgens Forbes is het niet ondenkbaar dat voor je vlucht even je bloed gecontroleerd moet worden om te voorkomen dat een ziek persoon het vliegtuig betreed.

Ook zullen niet vliegers waarschijnlijk de luchthavens niet meer in mogen. Even een drankje aan de bar terwijl je wacht op familie die terug komt van een vlucht zal dus veranderen in wachten in de auto.

Sanitagging

De vliegtuig maatschappij strategie firma SimpliFlying heeft 70 mogelijke veranderingen in kaart gebracht. Een daarvan is Sanitagging. Het houd in dat je bagage een label krijgt zodra het gedesinfecteerd is.

Ook SimpliFlying geeft aan dat contactloos instappen met gezichtsherkenning de manier van boarden gaat worden. Hoe het zit met de privacy regels is nog niet helemaal duidelijk maar kennelijk mag alles opgeofferd worden als het maar tegen corona is.

Zit je eenmaal in het vliegtuig na je bloedtest en wandeling door de desinfectietunnel gevolgd door een boarding met gezichtsherkenning…Dan is het waarschijnlijk tijd om je verplicht gestelde masker te gaan dragen, kan je niet meer naast iemand zitten zonder dat er een scherm tussen zit en krijg je waarschijnlijk ook niets te eten of drinken aan boord.

Bekijk ook:
Sociale media en kinderen - bescherm je kind online

Als je eenmaal aankomt op de plek van bestemming zou het volgens het rapport ook heel goed kunnen dat je moet bewijzen dat je bent gevaccineerd. Dit natuurlijk pas nadat er een vaccine beschikbaar is.

Temperatuur meting

Ook een idee is volgens vele het meten van de temperatuur van gelande passagiers. Of natuurlijk de bloedtest gezien een verhoogde temperatuur niet per definitie corona inhoud en je ook besmet kunt zijn met het coronavirus zonder dat je een verhoogde temperatuur hebt.

Hoewel er officieel nog geen besluiten zijn genomen voeren luchtvaart maatschappijen de druk op voor een uniforme methode. Dit om het voor iedereen begrijpelijk te houden. Het nadeel is dat je als reiziger dan niet kunt kiezen voor een maatschappij waar je bijvoorbeeld niet je bloed hoeft af te geven of gevaccineerd moet zijn om te mogen vliegen.

Gelukkig zijn er altijd veel verschillende belangen en wetgevingen, ook bij een gezondheidscrisis zoals deze welke mogelijk een uniforme methode in de weg staan. Hoe dan ook vliegen zal anders worden, een waarschijnlijk een stuk minder plezierig.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.