Elektromagneet uitkiezen; hier moet je goed op letten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Elektromagneet uitkiezen; hier moet je goed op letten

Ben je naarstig op zoek naar één of meerdere nieuwe elektromagneten? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Voor veel mensen is dit namelijk geen dagelijkse aankoop. Het is bovendien een aankoop waar je goed onderzoek voor moet verrichten. Zoals je mogelijk al weet, bestaan er immers veel soorten elektromagneten.

Wat voor in jouw situatie de beste elektromagneet is, hangt dan ook van tal van factoren af. De belangrijke punten waar je goed op moet letten, worden hieronder door experts gedeeld.

Waar wil je de elektromagneet voor gebruiken?

Als eerste zou je goed over de toepassingsmogelijkheden na moeten denken. Waar wil je de elektromagneet precies voor gebruiken? En hoeveel elektromagneten heb je daar voor nodig? Je kunt bij een goede aanbieder namelijk ook voor uitgebreidere sets kiezen. Met dank aan die sets ben je van nóg meer mogelijkheden verzekerd.

Houdkracht

Weet je eenmaal waar je de elektromagneet voor wilt gebruiken? Dan zou je goed naar de houdkracht moeten kijken. De houdkracht kun je zien als de kracht van het spanningsveld. Des te hoger de houdkracht is, des te sterker de elektromagneet is.

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

In het huidige aanbod vind je veel soorten houdkrachten terug. Je kunt kiezen voor een houdkracht van slechts 1 N, maar ook voor een houdkracht van een paar honderd N. In elke situatie ben je hierdoor in staat om een magneet met de juiste houdkracht uit te kiezen.

Nominale spanning

Niet alleen de houdkracht is van belang, maar ook de nominale spanning. Op het gebied van nominale spanning heb je echter een stuk minder om uit te kiezen. Je kunt óf voor 12 V/DC kiezen óf voor 24 V/DC. Kijk daarom goed naar de nominale spanning die je nodig hebt.

Afmetingen schroefdraad

Bij een elektromagneet moet je ook goed naar de afmetingen van het schroefdraad kijken. Deze afmeting wordt altijd aangeduid met een bepaalde code. Zo kun je voor een schroefdraad M2 kiezen, maar ook voor een M5 schroefdraad. Verdiep je hier goed in en meet goed op wat de afmetingen van de het schroefdraad moeten zijn.

Diameter

Niet alleen de afmetingen van het schroefdraad is een bepalende afmetingen, maar ook de diameter. Een elektromagneet kan bijvoorbeeld een diameter van 12 mm hebben, maar ook van 30 mm. Naar welke diameter gaat je voorkeur uit? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed naar de constructie kijken. En je moet goed bedenken wáár je de elektromagneet precies voor wilt gebruiken.

Bekijk ook:
Ontdek de ultieme kracht van Sony ULT - De koptelefoons en speakers met verbluffende bas

Lengte

Qua afmetingen moet je ook nog goed naar de lengte kijken. Wat betreft de lengte geldt hetzelfde als voor de diameter: je hebt uit meerdere afmetingen de keuze. Kijk daarom goed naar de constructie en naar de manier waarop je de elektromagneet wilt gaan gebruiken.

Ervaringen van andere kopers

Als je bij een goede aanbieder op zoek naar elektromagneten gaat, kom je een divers aanbod tegen. Binnen dit aanbod zijn sommige varianten een stuk populairder dan andere varianten. Om er achter te komen wat de populairste varianten zijn, zou je goed naar de ervaringen van andere kopers moeten kijken. Sowieso heb je veel aan deze ervaringen; je krijgt hiermee een duidelijk en reëel beeld van de elektromagneet.

Prijskaartje

Tot slot moet je goed kijken naar het prijskaartje van de elektromagneet. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Of vind je het niet erg om relatief veel geld aan je nieuwe elektromagneet uit te geven? Om meerdere redenen is het in ieder geval aan te raden om te investeren in de beste elektromagneet!

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.