De refurbished smartphone is de toekomst! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De refurbished smartphone is de toekomst!

Weet jij nog hoeveel smartphones je in totaal hebt gekocht? Waarschijnlijk zijn dit er heel wat, want om de zoveel jaar moet je eigenlijk wel een nieuwe smartphone kopen. Dat is een dure grap voor je portemonnee, want ze zijn best prijzig. Je zou dan een tweedehands model kunnen kopen. Maar ja, dan heb je geen garanties dat je aankoop helemaal in orde is. Een betere optie is dan om voor een refurbished smartphone te kiezen. Dan heb je een smartphone van goede kwaliteit, die tevens goedkoper én duurzamer is. Oftewel, je kiest dan voor de smartphone van de toekomst. 

In dit artikel leggen we uit wat refurbished smartphones zijn. Waarom de aanschaf van zo'n smartphone een goed idee is. En waarom deze smartphones beter zijn voor het milieu.

De refurbished smartphone is de toekomst! 15

Wat is een refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone is simpelweg een al eens eerder gebruikte smartphone die aan de kant is gezet. Vervolgens is deze door een team van specialisten schoongemaakt, gecontroleerd en gerepareerd (waar nodig is). Hierdoor is deze (bijna) zo goed als nieuw.

Het is dus niet te vergelijken met een tweedehands smartphone. De kwaliteit van een tweedehands smartphone is met een ongetraind oog namelijk moeilijk vast te stellen. Er kan van alles mee aan de hand zijn, en wellicht is de telefoon niet helemaal in orde. Wil je zeker zijn van de kwaliteit, dan kan je beter voor een refurbished dan een tweedehands smartphone kiezen.

Refurbished is beter voor het milieu

Een refurbished smartphone is dus een opgeknapte telefoon van goede kwaliteit, die goedkoper is. Maar dat is niet de reden waarom dit dé smartphone van de toekomst is. Wat is dan wel de reden? Dat is het feit dat je hiermee grondstoffen hergebruikt! In plaats van een nieuwe smartphone te kopen, kies je voor een ‘gebruikt’ product. Doordat er al een bestaand product wordt hergebruikt hoeven er niet nog eens nieuwe grondstoffen gewonnen te worden.

En dat duurzame element is precies wat we in de toekomst hopen te bereiken. Het is namelijk de bedoeling dat onze economie langzaam verandert in een circulaire economie. Dat is een economie waarin grondstoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt, en er niks meer wordt verspild.

De Nederlandse overheid wil dat we in 2050 een circulaire economie hebben. Dat duurt nog wel even, maar er zijn al veel bedrijven en producten die inspelen op die doelstelling. En de refurbished smartphone is een goed voorbeeld van zo'n duurzaam product. En daarmee kan je ook wel stellen dat dit de smartphone van de toekomst is!

Refurbished is vele malen goedkoper dan nieuw

Een van de belangrijkste redenen waarom je voor refurbished zou kiezen, is de prijs. Een gloednieuwe smartphone is vaak duur. Maar met de aanschaf van een refurbished smartphone kan je al gauw honderden euro's besparen. En dit gaat niet ten kostte van de kwaliteit. Daarnaast koop je hiermee een los toestel. Je zit dus niet vast aan een abonnement.

De refurbished smartphone is de toekomst! 16

Refurbished Samsung of iPhone

Ben je dus veel met het milieu bezig, en wil je graag je steentje bijdragen tegen klimaatverandering. Kies dan voor een refurbished smartphone. En die zijn er genoeg. Je kan bijvoorbeeld de aanschaf van een refurbished Samsung Galaxy of refurbished iPhone overwegen. Met een keuze voor een refurbished smartphone, maak je niet alleen een duurzame keuze, maar kies je tevens voor kwaliteit en een lagere prijs!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.