De elektrische fiets: jong en oud rijdt ermee weg 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De elektrische fiets: jong en oud rijdt ermee weg

Heb jij ook het gevoel dat je steeds meer elektrische fietsen om je heen ziet? Dat kan zomaar kloppen: er rijden er inmiddels ruim 2,5 miljoen van rond in Nederland. Welke mensen kun je zoal op zo’n e bike tegenkomen, en wat zijn voor hen de belangrijkste redenen om te kiezen voor een elektrische fiets?

Forenzen: steeds vaker op de e-bike

Nu het fietsplan is geïntroduceerd, stappen steeds meer forenzen uit hun auto en op de e-bike. Voorwaarde is uiteraard wel dat je werkgever een leaseregeling voor fietsen aanbiedt, iets dat door de nieuwe regelingen steeds vaker gebeurt.

Forenzen die de afstand naar hun werk net iets te ver vinden om te fietsen, maar ook het dagelijks in de file staan meer dan zat zijn, zijn met name de mensen die door de nieuwe regeling overstappen op de e-bike. Op deze manier zijn ze alsnog snel, zo’n e-bike houdt het tempo er lekker in, maar lopen ze geen enkele kans om in de files terecht te komen. De afstand naar het werk die te ver is om op een reguliere fiets te overbruggen, wordt op een e-bike opeens prima te doen. Daarnaast is wind tegen ook geen bezwaar meer; door de e-bike het grootste deel van het werk te doen hoef je niet bang te zijn om met een bezwete rug en een rood hoofd op het werk aan te komen.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

De iets ouderen: vanaf het begin al fan

Een groep mensen die al vanaf dag 1 enthousiast is over de e-bike? De ouderen! Vanaf pakweg 50 jaar kiezen steeds meer mensen voor comfort, ook op de fiets. Zij maken graag mooie tochten, of pakken de fiets naar het werk, maar hebben geen in om iedere dag weer die heuvel op te moeten trappen of met wind tegen over de weg te zwoegen. Zijn mensen in een wat minderen conditie, of hebben zij niet meer de kracht om lekker door te kunnen trappen, dan is de e-bike ook een uitkomst.

 

Ook jongeren ontdekken de elektrische fiets

Een opvallende groep gebruikers van e-bikes is behoorlijk jong. Het zijn veelal middelbare scholieren die een aardige afstand van huis naar school moeten overbruggen. Voor een normale elektrische fiets geldt geen leeftijdsgrens, en daarom wordt deze vaak als goed alternatief gezien voor een scooter of brommer, ook voor kinderen die nog geen zestien zijn. Je komt zeker op de routes tussen dorpen en steden, waar dagelijks vele scholieren van huis naar school en teruggaan, daarom steeds meer kinderen op elektrische fietsen tegen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.