Segway Navimow Robotgrasmaaier i108e
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

De Segway Navimow i108e is een van de nieuwste en meest geavanceerde robotmaaiers van het merk Segway Navimow. Deze robotmaaier zorgt voor een zeer goed maairesultaat en heeft beschikking over GPS-aansturing. Hierdoor heb je niet langer meer een begrenzingsdraad nodig om de maaier op de juiste plek aan het werk te laten gaan. Maar wat maakt deze robotmaaier nog meer zo bijzonder? En met welke zaken moet je rekening houden voordat je dit model aanschaft?

Eigenschappen van de Segway Navimow i108e

Wie enige ervaring heeft met robotmaaiers zal bekend zijn met begrenzingsdraad. Die draad wordt om het te maaien gebied (vaak in de tuin) aangebracht om de maaier op de goede plek te laten maaien. De robot grasmaaier zal hierdoor altijd binnen het afgezette gebied blijven.

Het nadeel van deze methode is dat het relatief veel werk kan zijn om aan te brengen, zeker in het geval van een grote tuin. Daarnaast vraagt het enige aanpassingen aan het gazon en werkt deze aanpak vaak  minder goed in een tuin met veel obstakels.

De Segway Navimow i108e werkt op basis van GPS, waardoor dit model snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Ook heeft het als voordeel dat de maaier extra efficiënt en precies aan het werk kan gaan. De maaier zal zijn eigen plattegrond aanhouden tijdens het maaien, en obstakels vormen hierbij nagenoeg geen probleem.

Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is 13

Hoe werkt deze robotmaaier precies?

De i108e werkt aan de hand van RTK & Visie. Dit doet de maaier onder andere door gebruik te maken van een ingebouwde camera. De grasmaaier ziet welk deel van het gras nog moet worden gemaaid en of er obstakels op zijn pad zijn.

Via een app maak je verbinding met de maaier. Vervolgens volg je het installatieproces, waarbij je een plattegrond van de tuin moet bevestigen. Hierna is het tijd om een testrondje met de robotmaaier te maken langs de virtuele lijn. Controleer goed of alle grenzen goed in de plattegrond staan om te voorkomen dat de maaier stukken van het gazon zal overslaan.

Aan het einde van de testronde zal de maaier terugkeren naar het basisstation, waarmee de i108e klaar is om in de toekomst volledig zelfstandig te maaien.

Aanpassingen via de app

De app biedt meer dan alleen het installeren van de grasmaaier en het controleren van de plattegrond. Met de app kan je namelijk snel en eenvoudig aanpassingen doen, waardoor je de i108e helemaal instelt naar wens.

Wil je bijvoorbeeld de maaihoogte aanpassen? Of toch de plattegrond net iets anders inrichten vanwege een aanpassing in je tuin? Je regelt het allemaal in de app. Maar er zijn nog meer slimme functies om gebruik van te maken:

Door de ingebouwde camera is het bijvoorbeeld ook mogelijk de voortgang real-time te volgen. Je kunt hierbij zelfs de maaier handmatig besturen via de app, al heb je hier wel een sterke verbinding voor nodig.

Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is 14

Efficiënte werking en een groot bereik

Dankzij zijn efficiënte manier van werken is deze maaier ook erg energiezuinig. Hierdoor hoeft de i108e niet continu terug naar het basisstation om zichzelf op te laden. Bovendien is de maaier ook erg geschikt voor relatief grote gazons (tot wel 800m2) en beschikt de maaier over verschillende sensoren, waarmee er eenvoudig obstakels kunnen worden ontweken tijdens het maaien.

Mulch-functie

Robotmaaiers hebben over het algemeen als nadeel dat ze vaak geen grote opvangbak hebben om het vers gemaaide gras in op te vangen. Het gemaaide gras wordt hierdoor achtergelaten op het gazon, wat op zich alleen maar voordelen met zich mee brengt voor het gazon.

Het nadeel hiervan is wel dat het gras na een tijd rommelig kan worden. De i108e heeft een ingebouwde mulch-functie, waardoor dit niet langer een probleem zal zijn. Door deze functie wordt het gemaaide gras fijngehakt en vervolgens evenredig over het gazon verspreid.

Hierdoor kan de maaier zijn compacte ontwerp blijven behouden en krijgt je grasmat al tijdens het maaien nieuwe voedingsstoffen. Doordat de maaier het gras in zeer fijne stukken hakt, zal je hierbij geen grote stukken gemaaid gras terugvinden op het gazon.

Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is 15

Wat is allemaal onderdeel van het Segway Navimow i108e Supreme pack?

Alleen de i108e zelf biedt al voldoende functies om je gazon in topconditie te houden, maar het Supreme pack doet hier nog een schepje bovenop. Wie kiest voor het Supreme pack krijgt er een aantal mooie toevoegingen bij. Bij het Supreme pack zijn namelijk niet alleen de robotmaaier zelf, maar ook een 4G access module en een garage voor de maaier zelf inbegrepen.

De 4G access module zorgt voor een stabiele verbinding, zelfs wanneer het Wifi-signaal zwak is. Hierdoor kan er eenvoudig worden gewisseld tussen 4G en Wifi om zo de maaier optimaal te laten werken. Een andere handige functie van deze module is de antidiefstalfunctie, welke exclusief te gebruiken is met een 4G-verbinding.

Naast de 4G module, brengt het Supreme pack ook een garage voor de robotmaaier met zich mee. De i108e kan deze garage gebruiken tegen regen, hitte en andere omstandigheden. Ook kan de maaier hier meteen worden opgeladen.

Zitten er ook nadelen verbonden aan dit model?

De perfecte robotmaaier hebben wij helaas nog niet gevonden, maar de i108e komt hier absoluut dicht bij in de buurt. Toch zijn er ook altijd een aantal aandachtspunten te bedenken als we een kritische blik werpen op dit model. Zo is deze maaier nog geen vervanger te noemen van de H-serie van Segway Navimow. De maaiers in deze serie bieden nog net even iets meer kracht en zijn meer geschikt voor zeer grote gazons.

Daarnaast kan de prijs voor de i108e een struikelpunt voor sommigen zijn. Dankzij de toevoeging van het Supreme pack valt de prijs – gezien de waarde die je er voor terugkrijgt – technisch gezien wel weer mee.

In welke gevallen je beter kunt kiezen voor de H-serie van Segway Navimow

De i108e is onderdeel van de I-serie van het merk, en zal voor de meeste gazons meer dan krachtig en uitgebreid genoeg zijn om de klus te kunnen klaren. Eerder gaven we al aan dat dit model wel iets minder krachtig is dan de H-serie. In sommige situaties kan het daarom wellicht een betere keuze zijn te kiezen voor de H-serie.

Bijvoorbeeld bij een zeer groot gazon (van maximaal 3000m2). Maar ook wanneer je zeer steile delen in de tuin hebt kan de H-serie vaak een betere uitkomst bieden vanwege zijn hogere hellingsgraad. Tot slot is de H-serie ook meer geschikt dan de i108e wanneer je graag ziet dat de maaier ook in de nacht zijn werk zal blijven doen.

In de meeste gevallen zullen deze uitzonderingen niet van toepassing zijn en biedt de i108e meer dan voldoende mogelijkheden om zelfs ingewikkelde en relatief grote gazons in top conditie te houden.

Conclusie

De Segway Navimow i108e is een nieuwe stap op het gebied van gazononderhoud. Met dit vernieuwde model heb je niet langer meer begrenzingsdraad en handmatige aanpassingen nodig om je gras op een efficiënte manier te laten maaien. Vooral de geavanceerde GPS-navigatie is een groot voordeel, maar ook de slimme functies die zijn aan te sturen via de app, en zijn strakke ontwerp maken het absoluut tot een goede aankoop.

Door al deze functies bevindt de i108e zich wel in het hogere prijssegment. De aanschafprijs wordt nog enigszins hoger wanneer je kiest voor het Supreme pack, welke we overigens wel kunnen aanraden vanwege de grote voordelen van zowel de garage als de bijna onmisbare 4G access module. Kortom: De i108e komt met een relatief hoog prijskaartje, maar is dankzij een aantal zeer vernieuwde functies naar onze mening zijn geld dubbel en dwars waard.

263

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.