4000 witte rozen voor Peter R De Vries op de Dam 12
4000 witte rozen voor Peter R De Vries op de Dam
Saved Read later
Deel dit bericht

4000 witte rozen voor Peter R De Vries op de Dam

4000 rozen zijn er bij het Nationaal Monument neergelegd als steunbetuiging aan Peter R de Vries. De bloemen liggen er als een protest van een groep burgers die zich zorgen maakt over de lakse opstelling vanuit de overheid tegenover zware criminaliteit. Men zegt dat dit soort gebeurtenissen vaak voorkomen en de regering er bitter weinig tegen doet.

Gisteren rond 13 uur werd er voor een standbeeld van een brullende leeuw een foto onthuld met daarop het portret van De Vries. Boven de foto staat een tekst die luidt dat De Vries niet is neergeschoten als aanval op de persvrijheid maar omdat hij de vertrouwenspersoon is van de kroongetuige in het Marengo-proces.

De Vries heeft zich opgeworpen als vertrouwenspersoon in het Marengo-proces. Nabil B heeft gevraagd aan De Vries of hij dit wilde doen. Een advocaat en broer van deze kroongetuige zijn al eerder doodgeschoten. De suggestie dat De Vries neergeschoten zou zijn omdat hij misdaadverslaggever is klopt volgens de initiatiefnemers die zijn foto op de Dam plaatste, niet.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Familielid van kroongetuige steunt actie

Een familielid van de kroongetuige in deze zaak steunt de bloemenactie. Het is volgens dit lid van de familie geen toeval dat De Vries neergeschoten is. Na de moord op Derk Wiersum en de broer van de kroongetuige met de naam Reduan, kan dit geen toeval zijn zegt het familielid die anoniem wil blijven.

Het is voor de familie een intens verdrietige gebeurtenis zegt het familielid verder. Het is zo verdrietig omdat juist deze lieve man die onbaatzuchtig voor de kroongetuige opkwam nu zelf slachtoffer is geworden. Het wordt tijd dat de regering eens echt iets gaat doen tegen deze zware criminelen zodat dit soort aanslagen niet kunnen gebeuren in belangrijke strafzaken.

De Vries is nog steeds niet bij kennis

De misdaadverslaggever werd dinsdagavond rond 19.30 in het hoofd geschoten. Dit gebeurde in het centrum van Amsterdam. De toestand van De Vries blijft onzeker. Wel is er een bericht naar buiten gebracht dat hij zelfstandig zou ademen en een polsslag heeft. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat er nadrukkelijk wordt gekeken of er een verband is met het proces rond de groep van Ridouan Taghi.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.