vrijwillig besmet coronavirus

Bijna 23.000 mensen willen vrijwillig besmet worden met coronavirus

0 Shares

Het coronavirus blijft maar om zich heen grijpen, en het is belangrijk dat er zo snel mogelijk een vaccin komt. Zoals het er nu naar uit ziet, moeten we nog een jaar wachten op een vaccin. Volgens de organisatie 1daysooner zou dit zomaar verkort kunnen worden tot een half jaar als mensen zich vrijwillig laten besmetten.

Vrijwillig besmetten coronavirus

Tot nu toe hebben 22.694 mensen zich aangemeld om vrijwillig besmet te worden. Deze mensen zitten verspreid over 102 landen. Van die 22.694 mensen, komen er ruim 40 uit Nederland. Volgens 1daysooner is het belangrijk om mensen te laten besmetten zodat deze onderzocht en getest kunnen worden. De grafieken op de website laten zien dat het maken van een vaccin op deze manier met wel een half jaar verminderd zou kunnen worden. Elke dag eerder dat er een vaccin is, zou zomaar 7.000 doden kunnen schelen, drie maanden eerder zou dus een half miljoen geredde levens zijn, aldus de organisatie.

Bekijk ook:
Nieuwe bloedtest kan 50 soorten kanker opsporen

Risico’s besmetting

Natuurlijk is zo’n onderzoek niet zonder risico’s. Met de cijfers die de organisatie gebruikt, de cijfers uit de VS, schatten zij dat zo’n 74,8% van de mensen weinig klachten zal hebben, 20,8% zal heftige klachten hebben, en 4,2% zal op de IC komen. Ze willen dan ook niet iedereen laten meedoen aan het onderzoek. De voorkeur gaat uit naar mensen die waarschijnlijk al het risico op het virus lopen, en mensen tussen de 20 en 45 jaar oud zonder onderliggende problemen. De vrijwilligers worden geïsoleerd en goed in de gaten gehouden. Als zij klachten krijgen en medische hulp nodig hebben, dan krijgen zij de beste medische hulp beschikbaar. Wil je meer weten over het vrijwillig besmet worden met corona? Of wil je je graag aanmelden als vrijwilliger? Neem dan een kijkje op de website.

 

Bekijk ook:

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.