vrijwillig besmet coronavirus
Saved Read later
Deel dit bericht

Bijna 23.000 mensen willen vrijwillig besmet worden met coronavirus

Het coronavirus blijft maar om zich heen grijpen, en het is belangrijk dat er zo snel mogelijk een vaccin komt. Zoals het er nu naar uit ziet, moeten we nog een jaar wachten op een vaccin. Volgens de organisatie 1daysooner zou dit zomaar verkort kunnen worden tot een half jaar als mensen zich vrijwillig laten besmetten.

Vrijwillig besmetten coronavirus

Tot nu toe hebben 22.694 mensen zich aangemeld om vrijwillig besmet te worden. Deze mensen zitten verspreid over 102 landen. Van die 22.694 mensen, komen er ruim 40 uit Nederland. Volgens 1daysooner is het belangrijk om mensen te laten besmetten zodat deze onderzocht en getest kunnen worden. De grafieken op de website laten zien dat het maken van een vaccin op deze manier met wel een half jaar verminderd zou kunnen worden. Elke dag eerder dat er een vaccin is, zou zomaar 7.000 doden kunnen schelen, drie maanden eerder zou dus een half miljoen geredde levens zijn, aldus de organisatie.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Risico's besmetting

Natuurlijk is zo'n onderzoek niet zonder risico's. Met de cijfers die de organisatie gebruikt, de cijfers uit de VS, schatten zij dat zo'n 74,8% van de mensen weinig klachten zal hebben, 20,8% zal heftige klachten hebben, en 4,2% zal op de IC komen. Ze willen dan ook niet iedereen laten meedoen aan het onderzoek. De voorkeur gaat uit naar mensen die waarschijnlijk al het risico op het virus lopen, en mensen tussen de 20 en 45 jaar oud zonder onderliggende problemen. De vrijwilligers worden geïsoleerd en goed in de gaten gehouden. Als zij klachten krijgen en medische hulp nodig hebben, dan krijgen zij de beste medische hulp beschikbaar. Wil je meer weten over het vrijwillig besmet worden met corona? Of wil je je graag aanmelden als vrijwilliger? Neem dan een kijkje op de website.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

886

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.