in

OMGOMG CoolCool

Bijna 23.000 mensen willen vrijwillig besmet worden met coronavirus

Ongeveer 40 mensen in Nederland hebben zich aangemeld

vrijwillig besmet coronavirus

Het coronavirus blijft maar om zich heen grijpen, en het is belangrijk dat er zo snel mogelijk een vaccin komt. Zoals het er nu naar uit ziet, moeten we nog een jaar wachten op een vaccin. Volgens de organisatie 1daysooner zou dit zomaar verkort kunnen worden tot een half jaar als mensen zich vrijwillig laten besmetten.

Vrijwillig besmetten coronavirus

Tot nu toe hebben 22.694 mensen zich aangemeld om vrijwillig besmet te worden. Deze mensen zitten verspreid over 102 landen. Van die 22.694 mensen, komen er ruim 40 uit Nederland. Volgens 1daysooner is het belangrijk om mensen te laten besmetten zodat deze onderzocht en getest kunnen worden. De grafieken op de website laten zien dat het maken van een vaccin op deze manier met wel een half jaar verminderd zou kunnen worden. Elke dag eerder dat er een vaccin is, zou zomaar 7.000 doden kunnen schelen, drie maanden eerder zou dus een half miljoen geredde levens zijn, aldus de organisatie.

Bekijk ook:
Poll: Hoop je dat de avondklok wordt opgeheven?

Risico’s besmetting

Natuurlijk is zo’n onderzoek niet zonder risico’s. Met de cijfers die de organisatie gebruikt, de cijfers uit de VS, schatten zij dat zo’n 74,8% van de mensen weinig klachten zal hebben, 20,8% zal heftige klachten hebben, en 4,2% zal op de IC komen. Ze willen dan ook niet iedereen laten meedoen aan het onderzoek. De voorkeur gaat uit naar mensen die waarschijnlijk al het risico op het virus lopen, en mensen tussen de 20 en 45 jaar oud zonder onderliggende problemen. De vrijwilligers worden geïsoleerd en goed in de gaten gehouden. Als zij klachten krijgen en medische hulp nodig hebben, dan krijgen zij de beste medische hulp beschikbaar. Wil je meer weten over het vrijwillig besmet worden met corona? Of wil je je graag aanmelden als vrijwilliger? Neem dan een kijkje op de website.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Max Verheijen herdenking

Max Verheijen herdacht met indrukwekkende paddle out

Stap op de fiets en geniet