Sarina Wiegman sleept allereerste EK-titel binnen met het Engelse vrouwenteam 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Sarina Wiegman sleept allereerste EK-titel binnen met het Engelse vrouwenteam

En het bleef nog lang onrustig in de Engelse hoofdstad Londen. Voorpagina’s van verschillende kranten kunnen het nergens anders over hebben: Het Engelse vrouwenvoetbal team sleept hun eerste EK-titel binnen, onder leiding van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman.

Wembley stond afgelopen zondag volledig op zijn kop. Zelfs prins William kon zijn enthousiasme niet bedwingen, na de 2-1 die werd gemaakt in de 110e minuut van de wedstrijd. Een prachtige prestatie volgens de wereldpers, die Wiegman de hemel in prijzen.

Moeizame wedstrijd

Om nu te zeggen dat de finale snel beslist was? Dat is een lichtelijk understatement. Zowel Engeland als Duitsland hebben werkelijk alles uit de trukendoos moeten trekken om het verschil te kunnen maken.

Lange tijd bleef de stand op een moeizame 0-0 te staan. Nadat Engeland in de 67e minuut en Duitsland in de 79e minuut scoorde, leek de verlening al in zicht te zijn. En deze kwam er. De minuten kropen langzaam voorbij en de vermoeidheid sloeg bij beide teams in als een bom. Zou het toch tot penalty’s uitlopen? Reserve keepers stonden inmiddels op van de reservebank, om alvast warm te lopen. Je weet tenslotte maar nooit.

Zo ver is het echter niet gekomen. Chloe Kelly weet in de 110e minuut van de wedstrijd te scoren en schopt het Engelse vrouwenteam daarmee naar een eerste EK-winst.

Bekijk ook:
1 miljard voor ontwikkeling van het vrouwenvoetbal

Overstap naar Engeland

Sarina is inmiddels geen onbekende speler meer in de vrouwenvoetbalwereld. Zowel in binnen- als buitenland is de coach een waar fenomeen geworden. Zeker na de EK-finale van afgelopen zondag, wordt er niets dan positief over de coach gesproken. Dat is niet geheel onterecht natuurlijk. Voor wie het vrouwenvoetbal op de voet heeft gevolgd de afgelopen jaren, weet dat Wiegman oorspronkelijk bondscoach is geweest van het Nederlandse vrouwenteam.

Zo is de EK-titel van 2022 niet de eerste titel die Wiegman op haar naam mag schrijven. Met spelers als Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Sari van Veenendaal sleepte zij de EK-winst van 2017 binnen, waar Denemarken werd verslagen met een winst van 4-2.

In 2020 maakte  Sarina Wiegman bekend getekend te hebben bij het Engelse vrouwenteam en vertrok zodoende bij de KNVB. Voorafgaand is de coach werkzaam geweest voor de club ADO Den-Haag en maakte zij in het jaar 2014 de officiële stap naar de KNVB.

Kijkcijfers

Meer dan 80.000 supporters zagen de Engelse vrouwen dribbelen naar de overwinning. Naast de fysieke ooggetuigen in Wembley, zijn ook de Nederlandse kijkcijfers verbluffend te noemen. De teller van de wedstrijd staat op meer dan 1,5 miljoen kijkers en liep op naarmate de huldiging vorderde.

Fashion icoon

Het EK 2022 heeft voor Wiegman meer opgeleverd dan alleen een EK-titel. Zo is de Engelse bondcoach zelfs uitgeroepen tot fashion icoon van het toernooi. En dat heeft zij niet te danken aan een handtas van Gucci of pumps van Chanel.

Haar simpele – maar prachtige – maatpak van de M&S Mode viel zeer in de smaak en is inmiddels niet meer aan te slepen. De blouse die zij onder het pak droeg, maakte het geheel helemaal af. Hiermee bewijst Wiegman dat fashion niet buitensporig duur hoeft te zijn.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.