Max Verstappen wint bloedstollend spannende GP van Amerika 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen wint bloedstollend spannende GP van Amerika

Max Verstappen heeft weer een Grand Prix op zijn naam geschreven. De Nederlandse raceheld won op zondagavond de GP van Amerika en vergroot daardoor zijn voorsprong op Lewis Hamilton in het WK-klassement.

Max Verstappen mocht de Grand Prix van Amerika op de eerste plek starten, maar zag die positie al gauw door zijn vingers glippen nadat Lewis Hamilton een betere start had. Verstappen moest daardoor de achtervolging inzetten. Red Bull Racing en Verstappen raakten echter niet in paniek en wisten dankzij een vroege pitstop een undercut te plegen, waardoor Verstappen al gauw weer de eerste plek in handen kreeg. Hamilton probeerde het de Nederlander nog moeilijk te maken aan het eind van de race en kwam heel dichtbij. Verstappen finishte echter 1.333 seconde eerder dan Hamilton, waardoor hij de Grand Prix van Amerika nu ook op zijn naam mag zetten.

De teamgenoot van Max Verstappen kende ook een redelijk goede race. Perez eindigde namelijk op de derde plek, maar de achterstand tot Verstappen en Hamilton was wel behoorlijk. Leclerc wist met zijn Ferrari als vierde over de finish te rijden. Ricciardo en Bottas pakten de vijfde en zesde plek in Amerika. Sainz eindigde als zevende. Norris en Tsunodo finishten als achtste en negende. En Vettel pakte een puntje door als tiende te eindigen.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Formule 1 WK-klassement tussenstand

Verstappen wint met zijn overwinning ook 25 punten voor het kampioenschap. De Nederlander heeft nu 287.5 punten in het WK-klassement en ziet daarmee de voorsprong op Hamilton wat groter worden. Hamilton eindigde op de tweede plek en pakte tevens de snelste raceronde, wat hem 19 punten opleverde. De Brit heeft in totaal nu 275.5 punten in het WK-klassement, 12 punten minder dan Verstappen.

Formule 1 Constructors WK-Klassement tussenstand

In de strijd om de Constructor titel heeft Red Bull Racing ook goede zaken gedaan. Met de eerste plek van Verstappen en de derde plek van Perez heeft Red Bull nu 437.5 verzameld. Mercedes gaat echter nog steeds aan kop met 460.5 punten. McClaren heeft de derde plaats in handen met 254 punten. Ferrari staat daar weer achter met 250.5 punten. Dat gaat dus nog heel spannend worden!

Formule 1 kalender

De apotheose van de strijd tussen Verstappen en Hamilton nadert bijna zijn einde. Er staan namelijk nog slechts vijf races op de agenda. De volgende Grand Prix vindt plaats op 7 november in Mexico. Fans van Verstappen zullen daar reikhalzend naar uitkijken, want de Nederlander lijkt daar met zijn Red Bull in het voordeel te zijn. Ook Perez zal zin hebben in de GP van Mexico, omdat hij dan in zijn thuisland rijdt.