makkelijkste taal leren
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke talen zijn het makkelijkst om te leren?

Het aantal mensen wat Koreaans wil leren is fors gestegen dankzij de populariteit van Squid Game. Zo'n 77 miljoen mensen spreken de taal op dit moment al, en Duolingo meld dat daar nog eens 8 miljoen mensen bij zullen gaan komen. Vooral in landen zoals het Verenigd Koninkrijk is de belangstelling fors toegenomen met minimaal 76 procent.

Een woordvoerder van Duolingo laat weten dat er al een groei te zien was dankzij de populariteit van K-pop en de Zuid-Koreaanse film Parasite, maar de groei die zij na de release van Squid Game zien is ongekend. Koreaans is nu dan ook de snelst groeiende taal van het platform. Maar welke talen zijn het makkelijkst om te leren?

Makkelijkste taal om te leren

Voor Nederlanders is Afrikaans de makkelijkste taal om te leren. Dit spreekt een beetje voor zich omdat de twee talen veel op elkaar lijken. Afrikaans is daarnaast ook makkelijk te leren voor mensen die Engels, Deens, Noors of Zweeds spreken omdat het een Germaanse taal is. Dit wil zeggen dat het hetzelfde alfabet, vergelijkbare intonaties en soms zelfs dezelfde woorden gebruikt.

Bekijk ook:
De kracht van power napping: waarom bedrijven als Google en Apple het omarmen

Eigenlijk kan je al voor 75% Afrikaans als je Nederlands onder de knie hebt. Ongeveer 90% tot 95% van de Afrikaanse taal is van Nederlandse afkomst gezien de geschiedenis van het land.

Duits

Ook de Duitse taal is makkelijk te leren als Nederlander. Waarschijnlijk herken je soms wel wat iemand probeert te zeggen in het Duits, maar kan je het absoluut niet zelf praten. De Duitse taal lijkt ook ontzettend veel op de Nederlandse taal als je het hoort, vandaar dat je soms het gevoel kan hebben dat je snapt waar iemand het over heeft in het Duits. Het schrijven vergt echter nog wel wat oefening. Vooral de lidwoorden kunnen een dingetje zijn. Tegenwoordig wordt Duits al geleerd op de middelbare school, dus de nieuwere generatie zal hier minder moeite mee hebben.

Zweeds

welke taal is het makkelijkst om te leren

Als je de Zweedse taal onder de knie hebt, dan kan je ook (tot een bepaalde hoogte) met iemand uit Noorwegen of Denemarken praten. Dit maakt de Zweedse taal een ontzettend handige taal om te kennen. En het leukste van allemaal? Het is niet heel moeilijk om te leren!

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 meest verkochte producten op Bol.com in 2023

Veel van de Zweedse woorden zijn geleend uit het Duits, Frans of Engels. Hierdoor is het makkelijker om de woorden te leren. Er zijn natuurlijk wel taalregels die iets lastiger te onthouden zijn, maar dat is bij elke taal. Als je een keer de kans of tijd krijgt om Zweeds te leren moet je die vooral nemen!

Conclusie

De makkelijkste taal om te leren als Nederlander is Afrikaans, maar Duits en Zweeds zijn ook zeker te doen. Of Koreaans heel makkelijk is… Dat ligt natuurlijk ook een beetje aan hoe taalkundig je bent en jouw doorzettingsvermogen. Het kan in ieder geval nooit kwaad om in ieder geval een poging te wagen tot een nieuwe taal leren. Wist je dat het leren van een nieuwe taal ervoor kan zorgen dat je een beter geheugen krijgt? Er wordt zelfs gezegd dat je brein hierdoor letterlijk groter kan worden!

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.