3 soorten legpatronen voor houten vloeren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 soorten legpatronen voor houten vloeren

Als je op zoek bent naar een nieuwe houten vloer, is de kleur en het patroon van het hout natuurlijk bepalend. Wanneer je hier een keuze in hebt gemaakt, kun je gaan nadenken over het legpatroon. Er zijn allerlei verschillende patronen waarop je een houten vloer kunt leggen. Deze patronen hebben elk een andere uitstraling. Denk daarom goed na over wat je mooi vindt voor in jouw interieur. Het zou immers zonde zijn als je mooie planken hebt uitgekozen en uiteindelijk niet blij bent met het materiaal. Ben je benieuwd naar de verschillende legpatronen? Lees dan verder en kom erachter!

Visgraat

Al in de zestiende eeuw was de visgraat vloer een populaire optie. Tegenwoordig is deze trend weer helemaal terug. In veel nieuwbouwhuizen kom je dit legpatroon dan ook tegen. De populariteit komt doordat de vloer de ruimte optisch groter laat lijken en het zorgt voor een luxe uitstraling. Voor dit patroon worden rechthoekige houten planken gebruikt, die gelegd worden in een hoek van 45 graden. Doordat de stroken steeds verspringen geeft het de ruimte een speels effect. De vloer wordt ingesloten door een bies, zodat het strak tegen de plinten van de muur ligt.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Hongaarse punt

Het legpatroon van de Hongaarse punt, lijkt op die van de visgraat. Toch is er wel een verschil. Het verschil is dat de planken van de visgraat rechthoekig zijn en die van de Hongaarse punt trapeziumvormig. De punten van deze planken vormen een hoek van 60 graden, als ze tegen elkaar aan worden gelegd. Doordat het bovenste deel van de planken tegen elkaar aan ligt ontstaat een duidelijke lijn in het midden. Ook bij het legpatroon van de Hongaarse punt vloeren, wordt het ingesloten met een bies.

Versailles

Een legpatroon wat nog wat minder populair is, is het Versailles legpatroon. Dit komt door de kosten die het leggen met zich meebrengt. Dit patroon bestaat uit vierkante panelen, met in het midden een diagonaal vlechtpatroon. De randen van deze vloer zijn in een molenwiekverband gelegd.

Laat je adviseren!

Ben je enthousiast geworden over een van deze patronen? Neem dan een kijkje op de van Stile Floors en laat je inspireren. Deze partij heeft een ruim aanbod aan vloeren. Twijfel je tussen twee soorten legpatronen? Vraag dan een gratis staal aan, zodat je het thuis rustig kunt bekijken. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.