Een potje padel spelen? Dit heb je sowieso nodig 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Een potje padel spelen? Dit heb je sowieso nodig

De sport padel is met een gigantische opkomst bezig. Deze sport vindt haar oorsprong in Mexico en is op een leuke manier ontstaan. Een rijke Mexicaanse zakenman had in zijn tuin onvoldoende ruimte voor een tennisbaan. Hij wilde echter wel in zijn tuin kunnen tennissen, waardoor hij besloot om een andere baan in zijn tuin aan te leggen. Een baan van 10 bij 20 meter groot omringd door muren.

De sport padel was hiermee geboren. Het duurde lange tijd voordat padel ook naar ons land toe kwam, maar in de afgelopen jaren is dit oprecht een populaire sport geworden. Vind je het zelf ook leuk om een potje padel te spelen? Als je het helemaal goed wilt doen, heb je onderstaande attributen sowieso nodig.

Een baan

Om padel te kunnen spelen, heb je uiteraard een baan nodig. Gelukkig zijn er in de afgelopen tijd talloze banen in heel Nederland gebouwd. Deze banen kun je afhuren voor een bepaald bedrag, waarna je op deze baan het gewenste potje padel kunt spelen.

Hierbij heb je in de basis twee mogelijkheden:

  • Incidenteel afhuren van een padel baan. Speel je deze sport niet al te vaak? Dan is dit de beste optie voor je.
  • Abonnement nemen. Bij een padel baan kun je ook een abonnement afsluiten. Dit betekent dat je onbeperkt gebruik van de baan kunt maken. Houd er wel rekening mee dat je de baan van tevoren moet reserveren.
Bekijk ook:
Dit zijn de 7 beste oefeningen om af te vallen

Een racket

Padel lijkt in de basis op tennis, maar kent ook grote verschillen. Zo is een padel racket compleet anders dan een tennis racket. Een padel racket heeft een dicht oppervlak met enkele gaten erin, terwijl een tennis racket bestaat uit snaren. Door de bedrading kun je immers heen kijken.

Bij het aanschaffen van een padel racket moet je op meerdere punten goed letten. Zo moet het racket fijn in de hand liggen, de juiste vorm hebben en zwaar genoeg zijn. Ook kun je goed naar het soort racket kijken: spin, power, controle en comfort zijn hier de verschillende types in.

Tip: heb je het beste padel racket gekocht? Bestel dan ook alvast wat padel ballen. Deze ballen zijn enigszins vergelijkbaar met tennis ballen, maar zijn bijvoorbeeld een stuk kleiner.

Padelschoenen

Wil je de beste prestaties op de padel baan kunnen leveren? Dan heb je de juiste padelschoenen nodig. Deze schoenen zijn relatief licht en beschikken over een unieke zool. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het gebied bij de tenen; bij padel is dat het gebied dat het zwaarst belast wordt. Kies daarom altijd voor speciale padelschoenen en niet voor bijvoorbeeld hardloopschoenen of fitness schoenen.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Comfortabele kleding

Op de padel baan moet je behoorlijk lichtvoetig zijn. Je moet snel kunnen reageren, je moet het spelletje lezen en je moet je ‘vrij’ voelen. Om je vrij te kunnen voelen, moet je sowieso comfortabele kleding dragen.

Deze kleding mag niet schuren, mag geen irritaties oproepen en moet de juiste pasvorm hebben. Voor een man betekent dit veelal een fijn zittend shirt in combinatie met een korte broek. Speel je op een padel baan buiten? Kies dan zeker in de koudere maanden voor een lange broek.

Voor een vrouw betekent dit veelal een kort rokje, net zoals bij tennis. Vind je dit echter niet lekker zitten? Dan kun je uiteraard ook gewoon voor een korte- of lange broek kiezen. Wat je als bovenstuk draagt, is volledig aan jezelf. Veel vrouwen kiezen voor een topje of voor een fijn zittend shirt. Het belangrijkste is dat de kleding comfortabel zit.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

948

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.