De 10 winterkampioenen in Europa 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 winterkampioenen in Europa

Welke clubs staan er momenteel het best voor in de meest toonaangevende competities in Europa? Een overzicht van de clubs die aan de leiding gaan in Nederland, België, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Turkije en Rusland.

De onderstaande clubs staan bij het ingaan van de feestdagen bovenaan in hun nationale voetbalcompetities. Ben je van plan om te wedden op voetbal en de aanstaande kampioenen in de Europese topcompetities, kijk dan eens naar deze goksites bonus codes, een pagina waarop SportyTrader alle promotiecodes van goksites voor voetbal wedden publiceert en rangschikt.

Eredivisie: PSV

In de Eredivisie is het nog ongekend spannend. De koploper heet PSV, maar Ajax en Feyenoord staan allebei in de nek te hijgen van de ploeg van Roger Schmidt. De tweede seizoenshelft in de Nederlandse competitie is er dan ook een om naar uit te kijken. Na een korte onderbreking worden de eerstvolgende Eredivisie wedstrijden weer midden-januari afgewerkt. Een belangrijke factor in de titelrace zou kunnen zijn hoe ver Ajax, Feyenoord en PSV in de Europese toernooien komen, wat qua belasting kan meespelen in de prestaties.

Jupiler Pro League: Royale Union Saint-Gilloise

Bij onze zuiderburen staat niet Club Brugge, Anderlecht, Gent, Antwerp, Genk of Standard aan kop, nee, niemand minder dan promovendus Union Sint-Gillis is de trotse koploper in de Eerste Klasse A. Die ploeg uit de gemeente Brussel staat in ieder geval tot het einde van het jaar voor op Brugge, terwijl het vorig jaar nog een niveautje lager speelde. Ex-Feyenoorder Bart Nieuwkoop maakt deel uit van het sprookje van Union en wij zijn erg benieuwd of de promovendus de koppositie kan behouden in de tweede seizoenshelft.

Premier League: Manchester City

In de voor veel mensen grootste voetbalcompetitie ter wereld, de Engelse Premier League, gaat de regerend landskampioen Manchester City aan kop. De ploeg van Pep Guardiola staat momenteel nipt voor op naaste achtervolger Liverpool. Trainer Pep Guardiola heeft de beschikking over een brede selectie met kwalitatief ijzersterke spelers, zoals de Belg Kevin de Bruyne, maar er kan nog veel gebeuren dit seizoen, in een competitie waar wekelijks voor de punten gestreden moet worden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 7 beste oefeningen om af te vallen

Bundesliga: Bayern München

Bij onze oosterburen is het gewoon weer het oude liedje. De ploeg die sinds het seizoen 2012-2013 onafgebroken kampioen van Duitsland werd, staat ook in de Duitse winterstop stijf bovenaan. We hebben het natuurlijk over Bayern München, dat negen punten boven naaste belager Borussia Dortmund staat. Gezien de vorm in de nationale competitie als in Europa (Bayern won net als Ajax alle groepsduels in de Champions League) lijkt het erop dat de kampioen van het Bundesliga seizoen 2021-2022 ook nu alweer bekend is.

Ligue 1: Paris Saint-Germain

Ook in Frankrijk gaat de grote favoriet voor de titel, PSG, aan de leiding. De club uit Parijs staat maar liefst 13 punten voor op rivaal Olympique Marseille, dat tweede staat met een wedstrijd minder gespeeld. Vorig jaar wist LOSC Lille het door Qatar gesponsorde PSG brutaal van de titel te houden, maar een verrassing lijkt er dit jaar niet meer in te zitten. Interessanter lijkt het om te zien of de ploeg van Kylian Mbappé en Neymar eindelijk in de Champions League succes kan behalen.

LaLiga: Real Madrid

In de Spaanse Primera Division is het Real Madrid dat eerste staat, na een uitstekende serie in de laatste wedstrijden, waarin op professionele wijze veel wedstrijden werden gewonnen. De andere twee ploegen uit de top-3 van de voorgaande jaren staan al op grote achterstand. Regerend kampioen Atlético Madrid staat vijfde op liefst 17 punten en het Nederlands getinte Barcelona doet het nog slechter. De ploeg van Xavi staat 7e op 18 punten van Barcelona. De ploeg van Carlo Ancelotti lijkt dit seizoen alleen hoeven af te rekenen met Sevilla, dat nu tweede staat met 8 punten minder en een wedstrijd minder gespeeld.

Serie A: Internazionale

In Italië gaat de kampioen van vorig seizoen, Inter Milan, aan kop. De zwart-blauwen uit Milaan zagen deze zomer onder meer trainer Antonio Conte, Romelu Lukaku en Achraf Hakimi vertrekken, terwijl onlangs ook Christian Eriksen vertrok. Desalniettemin staat de ploeg van Stefan de Vrij weer bovenaan, al ondervindt het hevige concurrentie van onder meer Napoli en stadsgenoot AC Milan. Het Juventus van Matthijs de Ligt staat al op grote achterstand en heeft niet de beste papieren. De Serie A blijft in ieder geval een competitie om aandachtig te volgen de komende maanden!

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Liga NOS: FC Porto

In de Liga Portugal Bwin, ook wel de hoogste Portugese voetbalcompetitie, is het bovenin ongekend spannend. Op het moment van schrijven staat FC Porto op de eerste plaats, al heeft de nummer twee Sporting exact hetzelfde aantal punten, maar een slechter doelsaldo. Op de derde plaats, op slechts 4 punten achterstand, staat de tegenstander van Ajax in de Champions League, Benfica. Vorig seizoen werd Sporting kampioen, terwijl in de twee jaren daarvoor de beurt was aan Porto en Benfica. Veel spanning dus in de top van de Liga NOS!

Süper Lig: Trabzonspor

In de Turkse Süper Lig zijn het niet de giganten Fenerbahçe, Besiktas of Galatasaray die bovenin de stand te vinden zijn. Het is ook maar sterk de vraag of die clubs überhaupt nog in de top van het klassement zullen gaan eindigen. Het is namelijk Trabzonspor uit de stad Trabzon dat aan de leiding gaat in de Süper Lig. Fenerbahce, Galatasaray en Besiktas komen niet verder dan de middenmoot en er moet heel veel gebeuren willen die ploegen in de tweede seizoenshelft gaan meespelen om de Turkse landstitel.

Premier League: Zenit Sint-Petersburg

In Rusland is het de ploeg die sinds het seizoen 2018-2019 constant de Russiche landstitel won, die ook in de winter van 2021 bovenaan staat in de Russische Premier League: FK Zenit Sint-Petersburg. De nummer twee Dynamo Moskou staat echter op slechts twee punten achterstand, terwijl ook FK Sochi, CKSA Moskou, Krasnodar en Lokomotiv Moskou op 10 punten of minder staan. Zenit kwam niet door de groepsfase van de Champions League, maar behaalt als het zo doorgaat wel de vierde landstitel op rij. In ieder geval heeft Zenit even rust, daar de Russische voebalcompetitie pas weer eind februari aanvangt.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.