Poll: Ben je bang voor een vaccinatieplicht in Nederland? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Ben je bang voor een vaccinatieplicht in Nederland?

Lange tijd leek een vaccinatieplicht in Nederland ondenkbaar, maar dat is nu niet meer het geval. Steeds meer Europese landen hebben nu een vaccinatieplicht ingevoerd en daarmee rijst de vraag of dit ook in ons land gaat gebeuren. Hoe sta jij erin? Ben jij bang voor een vaccinatieplicht in Nederland? Of lig jij er niet wakker van? Geef je stem in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

Een vaccinatieplicht was lang onbespreekbaar voor bijna alle landen, maar dat is nu officieel verleden tijd. Oostenrijk kondigde in november als eerste Europese land een vaccinatieplicht aan. Daar is het de bedoeling dat er vanaf 1 februari een vaccinatieplicht gaat gelden. De Duitse regering vond dit blijkbaar een goed plan, want ook Duitsland wil vanaf 1 februari een vaccinatieplicht invoeren.

Er zijn ook steeds meer landen die een gedeeltelijke vaccinatieplicht invoeren. Zo moet in Frankrijk, Italië en Griekenland het zorgpersoneel verplicht gevaccineerd zijn. En moeten alle 60 plussers in Griekenland verplicht zich laten prikken.

Buiten Europa zijn er ook landen die overgestapt zijn naar een vaccinatieplicht. Zo is er bijvoorbeeld ook een vaccinatieplicht in Indonesië. Daar kunnen mensen die niet gevaccineerd zijn een boete krijgen van honderden euro's. In Saoedi-Arabië is een vaccin verplicht voor mensen die niet thuiswerken, en daar is het straks ook niet meer mogelijk voor ongevaccineerden om gebruik te maken van het openbaar vervoer en het onderwijs.

Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een vuurwerkverbod?

Vaccinatieplicht in Nederland?

Nu andere Europese landen overstappen op een vaccinatieplicht, vragen steeds meer Nederlanders zich af of dit ook hier gaat gebeuren. Op dit moment lijkt het kabinet nog geen plannen te hebben voor een vaccinatieplicht, maar – gezien het wispelturige beleid van de afgelopen maanden – is het niet helemaal ondenkbaar dat dit nog gaat veranderen.

Demissionair minister-president Mark Rutte gaf bijvoorbeeld onlangs nog in een interview aan dat een vaccinatieplicht nu nog niet aan de orde is, maar ook niet helemaal wordt uitgesloten. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge stelde vandaag in een interview ook dat het kabinet nu nog niet denkt aan een vaccinatieplicht. Alleen wil ook hij het niet categorisch en bij voorbaat uitsluiten.

Boosterprikken, coronapas en avondlockdown

In Nederland hoeven we dus – zoals het er nu naar uitziet – nog geen zorgen maken over een vaccinatieplicht. Op dit moment zet het demissionair kabinet vooral in op de boosterprikken, de coronapas en de avondlockdown. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een langere kerstvakantie voor kinderen, om zo het aantal besmettingen onder de jeugd tegen te gaan. Wellicht dat het kabinet ook nog het voorbeeld van Portugal gaat volgen. Daar is er al besloten om na de feestdagen een week in lockdown te gaan. En dat is wellicht ook geen slecht idee.

Wat vind jij?

De grote vraag is nu hoe jij denkt over een eventuele vaccinatieplicht in Nederland. Ben je bang dat deze er ook in ons land komt? Of maak je je hier weinig zorgen over? Deel je mening in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

  • Ben je bang voor een vaccinatieplicht in Nederland?

    • Ja! Ik ben bang voor een vaccinatieplicht.
    • Nee. Ik ben niet bang voor een vaccinatieplicht, want ik denk niet dat deze er in Nederland komt.
    • Nee. Ik ben niet bang voor een vaccinatieplicht, want het maakt voor mij niet uit.
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.