Jeroen Rietbergen: Dit is wat we inmiddels weten over de bandleider 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Jeroen Rietbergen: Dit is wat we inmiddels weten over de bandleider

De Edwin Evers Band en The Voice of Holland. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waar Jeroen Rietbergen van te herkennen is. Ook staat hij alom bekend als ‘de man van Linda de Mol’. Inmiddels ligt de bandleider sinds januari 2022 flink onder vuur, en dat is niet de eerste keer.

Na enkele maanden onder de radar te hebben geleefd, is de BN’er onder andere opgedoken in de HEMA en laatst weer in Abcoude. Heb jij het nieuws over Jeroen Rietbergen compleet gemist? Geen zorgen, wij vatten de belangrijkste punten voor jou samen in dit artikel.

Eerdere schandalen

Hoewel Jeroen Rietbergen vooral in verband wordt gebracht met het The Voice of Holland schandaal in januari 2022, is dit niet het eerste schandaal geweest van de bandleider. Al eerder hebben Rietbergen en de Mol hun relatie tijdelijk in de ijskast gezet, als gevolg van affaires. Hoewel het stel dit langere tijd heeft ontkent, heeft Rietbergen dit vlak na het The Voice schandaal naar buiten gebracht, door middel van een uitgebreid statement.

Hierin gaf hij aan zich goed bewust te zijn geweest van zijn gedrag, en is hij als gevolg daarvan een therapietraject ingegaan om te werken aan zichzelf. Na het traject zijn hij en Linda klaarblijkelijk terug bij elkaar gekomen. Inmiddels weten we dat het niet alleen bij vreemdgaan is gebleven.

Ontzettend BOOS

De rust leek voor langere tijd wedergekeerd in de mediawereld. Tenminste, op het eerste gezicht. Want wat zich achter de schermen afspeelden, daar heeft niemand rekening mee gehouden. In 2021 deed Tim Hoffman van het onlineprogramma BOOS een oproep aan slachtoffers van talentenjachten, om zich te melden met hun verhaal.

Hoewel er veel geruchten gingen dat het om het populaire televisieprogramma The Voice of Holland van medebedenker John de Mol zou gaan, dat had niemand voor mogelijk gehouden.

Een week voor de beruchte uitzending van BOOS, kwamen op 15 januari 2022 de eerste nieuwsberichten naar buiten dat The Voice of Holland stopgezet zou zijn, vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, gepleegd door medewerkers van de talentenjacht. Direct werden namen als Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen genoemd.

Als reactie daarop bracht Jeroen Rietbergen een statement naar buiten, waarin hij zijn gedrag erkende en excuses maakte. Tot noch toe hebben Marco en Ali alles ontkent, en moet verder onderzoek gaan uitwijzen wat de feiten zijn. Inmiddels is de beruchte aflevering van BOOS meer dan 10 miljoen keer bekeken en hebben zij afgelopen juni de Zilveren Nipkowschijf mogen ontvangen hiervoor.

Bekijk ook:
BOOS aflevering over The Voice na twee uur ruim 5 miljoen keer bekeken

Jeroen Rietbergen gespot in Abcoude

Maandenlang werd er niets vernomen van Jeroen Rietbergen of van Linda de Mol. De twee zouden direct uit elkaar zijn gegaan. Na het statement van de bandleider werd hij nog gespot op Schiphol, waarna hij vertrok naar een kliniek in Amerika.

Na deze lange radiostilte werd Rietbergen terug in Nederland gespot bij de HEMA, om zogezegd een strijkplank aan te schaffen. Daar bleef het niet bij, want hij zou zelfs weer hebben opgetreden in Abcoude als bandleider.

Jeroen Rietbergen terug bij Linda?

Nog steeds wordt er veel gespeculeerd. Zo zou Jeroen Rietbergen een nieuwe vriendin hebben, en gaan samenwonen. Ook Linda de Mol heeft naar buiten gebracht, dat zij haar werkzaamheden het komende najaar weer gaat oppakken. Of de twee terug bij elkaar zijn of komen, dat is voor nu nog een vraagteken.

Bekijk ook:
Op deze manier probeerde Linda de Mol haar seksleven met Jeroen Rietbergen spannend te houden

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.